Tanrıkulu: Çöpler toplanmalı, internet erişimi sağlanmalı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Tanrıkulu, toplanmayan çöplerin toplanması, kesilen internetin serbest bırakılması ve belediye otobüslerinin sefer yapmalarına başlması gerektiğini belirterek, "Halk mağdur ediliyor" dedi.

Tanrıkulu: Çöpler toplanmalı, internet erişimi sağlanmalı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın gözaltına alınmasının ardından kette çöplerin toplanmaması, toplu taşımadaki aksaklık ve internete erişimin sağlanamamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇÖPLER TEMİZLENSİN

Belediyelerin halka hizmetle mükellef olduklarının altı çizen Tanrıkulu, “Bugüne kadar halka hizmetle mükellef olan belediyenin daha önceleri de görevini aksatması, bugünlerde tekrardan çöpleri toplamaması halkta bıkkınlığa neden oluyor. Halkı böyle bıktırarak kayyum atamasının önü açılmaktadır. Kayyum atandıktan sonra da halkın iradesine karşı gelindi denilerek propaganda yapılacağını öngörüyoruz. Siyaset kurumu dürüst olmalıdır. Belediyeler hizmet yeridir, halka hizmetle mükelleftir. Halka sıkıntı veren ve Diyarbakır’ın imajını bozan çöplerin bir önce toplatılması gerekiyor. Belediye bu görevi yapmıyorsa, valilik bu işe el atmalıdır. Belediye otobüslerinin de bir an önce seferlere başlayıp halka hizmet etmesi gerekiyor.” dedi.

HİZMET ALINAMIYOR

İnternet erişiminin sağlanamaması hakkında da eleştirilerde bulunan Tanrıkulu, “Bölgemizde belediye başkanlarının gözaltına alınmasından sonra kesilen internet, halkı birçok yönden mağdur etmektedir. Bu konuda çok ciddi şikâyetler vardır. Gerek kurumsal şirketler, gerek esnaflar maalesef internetleri olmadıklarından dolayı işlerini yapamamaktadırlar. Ortada büyük mağduriyetler söz konusu. Bölgemizde 11 ilde internetin kesildiği belirtiliyor. Bir an önce halkın bu sıkıntısı, bu mağduriyeti son verilmelidir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz