Tapulu araziye çökme terörü!

TOKİ'nin ihale yoluyla satışa çıkarıp vatandaşa sattığı arsalara Organize Suç Örgütleri, siyasi nüfus kullanarak çökme operasyonu gerçekleştirmeye başladı.

Haberler 16.08.2021 - 04:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Organize Suç Örgütleri, TOKnin ihale yoluyla vatandaa satt arsalara, siyasi nüfus gölgesinde tehdit ve silahl saldrlarla çökmeye balad. Örgütün son hedefi, Merkez Sur ilçesi Yeniköy mevkiinde TOKnin sata çkard arsalar satn alan kiiler oldu. Örgütün tetikçisi Yunus Lale, önceki gün Adam S.Kya silahl suikastta bulundu. Saldrda, S.K ar yaralanrken tetikçi Lale ise kaçarken polis tarafndan gözaltna alnd. Lalenin, AK Parti Hani Belediye Bakan brahim Lalenin kuzeni olduu ortaya çkt.

ORGANZE SUç ÖRGÜTLER TÜRED

Son dönemlerde, aralarnda Diyarbakrn tannm siyasi simalarnn da bulunduu yasad yaplanmalarn oluturduu Organize Suç Örgütleri, terör estiriyor. Arazi mafyasnn yerini olan bu örgütler, kentin merkez ilçelerinde bulunan Milli Emlak ile Toplu Konut daresine ait arsalar igal ederek, adeta kurtarlm bölge ilan ediyorlar.

MLL EMLAK VE TOK ARSALARINA çÖKME

AK Partinin içerisine çöreklenmi AKPliler olarak anlan bu yapnn içerisindeki siyasi nüfus sahipleri, bir dönem PKK saflarnda yer alan kiilerin de yer ald Organize Suç Örgütleri, devletin arsalarn igal etmenin yansra, Toplu Konut daresinden ihale yoluyla satn alan kiiler ve i insanlarn da hedef almaya balad.

ÖNCE TEHDT SONRA SUKAST YAPTILAR

Devlette biziz, hükümette biziz deyip igal edilen arsalara çökme yapan Organize Suç ebekesinin son hedefi, Merkez Sur lçesi Yeniköyde, Dicle Üniversitesi kampüsündeki Toplu Konut daresinin, bir süre önce ihale yoluyla sata çkard arsa oldu.

hale yoluyla arsann 5 dönüme yakn bölümünü satn alan M.Ö.K, teminatnn yansra ilk taksit ödemesini yapp Toplu Konut daresiyle sözleme imzalayp, araziyi teslim aldktan ksa süre sonra, çökme harekatna giren Suç ebekesi, ilk önce tehdit etti.

EYLE ARACINA BNARKEN SALDIRDILAR

Bu arsalar bizimdir. Devlette biziz, iktidar da biziz. Siz buray bize teslim edeceksiniz diyerek tehdit mesajlar gönderen, Ak Parti Hani Belediye Bakan brahim Lalenin kuzenleri ile yakn baz akrabalar M.Ö.Kyi sindiremediler.

Tehdit ve antajn sonuç vermediini gören Bakan Lalenin yaknlarndan olan Yunus Lale, akrabalaryla Yeniehir ilçesindeki bir al-veri merkezi önünde, önceki gün pusu kurdu. M.Ö.Knin babas adam S.K, eiyle beraber otoparktaki otomobiline binmek isterken, pusuya yatan Lale suikast düzenledi.

AK PART L BNASINA SIINMAK STED

Kurunlarn hedefi olan S.K ar yaralanrken, yanndaki ei ans eseri, olayda yara almadan kurtuldu. Saldrgan Yunus Lale, olaydan sonra kaçarak 100 metre ilerdeki AK Parti l Binasna snmak istedi. Polis ekipleri kaçan Laleyi yakalayarak gözaltna alnd.

BR SLAH, K ARJÖR çOK SAYIDA MERM

Bir adet silah, iki arjör ile çok sayda mermiyle yakalanan Yunus Lale, Yeniehirin ehitlik semtinde bulunan Cinayet Masasna götürülerek, burada sorguya alnd. Poliste susma hakkn kullanan, Cumhuriyet basavcl ile Nöbetçi Mahkemede, Ben orada dolayordum, bana küfür etti, üzerime yürüdü, bende bunun üzerine kendimi korumak amacyla tadm silah çekerek ona 3-4 el ate ettim. Benim Hani AK Parti Bakanyla akrabalm olduu dorudur demesi dikkat çekti.

BAKAN LALENN KUZEN çIKTI

Yunus Lale kasten öldürmeye teebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hani Kuyular köyü nüfusuna kaytl olan Lalenin, AK Parti Hani Belediye Bakan brahim Lalenin kuzeni olmas, bir çok soruyu gündeme getirdi. Organize Suç Örgütü kapsamnda deerlendirilen olayla ilgili soruturma geniletilerek devam ediyor.

TOK VE GALLERE SESSZL

Öte yandan, TOKnin ihaleye çkard hazine arazileri üzerindeki igalleri çözüme kavuturmadan, alc kiiye güvence temin etmeden sat, Organize Suç Örgütleri ile Arazi Mafyasnn itahn kabartp, arsalara ve arsalar satn alan kiilere çökme yaplyor. TOKnin Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinin çevresindeki bulunan arazilerinin satnda da benzer vakalarn yaand belirlendi.

Ana Sayfaya Git