Tapulu araziye çökme terörü!

TOKİ'nin ihale yoluyla satışa çıkarıp vatandaşa sattığı arsalara Organize Suç Örgütleri, siyasi nüfus kullanarak çökme operasyonu gerçekleştirmeye başladı.

Tapulu araziye çökme terörü!

Diyarbakır'da Organize Suç Örgütleri, TOKİ'nin ihale yoluyla vatandaşa sattığı arsalara, siyasi nüfus gölgesinde tehdit ve silahlı saldırılarla çökmeye başladı. Örgütün son hedefi, Merkez Sur ilçesi Yeniköy mevkiinde TOKİ'nin satışa çıkardığı arsaları satın alan kişiler oldu. Örgütün tetikçisi Yunus Lale, önceki gün İş Adamı S.K'ya silahlı suikastta bulundu. Saldırıda, S.K ağır yaralanırken tetikçi Lale ise kaçarken polis tarafından gözaltına alındı. Lale'nin, AK Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin kuzeni olduğu ortaya çıktı.

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİ TÜREDİ

Son dönemlerde, aralarında Diyarbakır'ın tanınmış siyasi simalarının da bulunduğu yasadışı yapılanmaların oluşturduğu Organize Suç Örgütleri, terör estiriyor. Arazi mafyasının yerini olan bu örgütler, kentin merkez ilçelerinde bulunan Milli Emlak ile Toplu Konut İdaresi'ne ait arsaları işgal ederek, adeta kurtarılmış bölge ilan ediyorlar.

MİLLİ EMLAK VE TOKİ ARSALARINA ÇÖKME

AK Partinin içerisine çöreklenmiş AKP'liler olarak anılan bu yapının içerisindeki siyasi nüfus sahipleri, bir dönem PKK saflarında yer alan kişilerin de yer aldığı Organize Suç Örgütleri, devletin arsalarını işgal etmenin yansıra, Toplu Konut İdaresinden ihale yoluyla satın alan kişiler ve iş insanlarını da hedef almaya başladı.

ÖNCE TEHDİT SONRA SUİKAST YAPTILAR

"Devlette biziz, hükümette biziz" deyip işgal edilen arsalara çökme yapan Organize Suç Şebekesinin son hedefi, Merkez Sur İlçesi Yeniköy'de, Dicle Üniversitesi kampüsündeki Toplu Konut İdaresinin, bir süre önce ihale yoluyla satışa çıkardığı arsa oldu.

İhale yoluyla arsanın 5 dönüme yakın bölümünü satın alan M.Ö.K, teminatının yansıra ilk taksit ödemesini yapıp Toplu Konut İdaresiyle sözleşme imzalayıp, araziyi teslim aldıktan kısa süre sonra, çökme harekatına giren Suç Şebekesi, ilk önce tehdit etti.

EŞİYLE ARACINA BİNARKEN SALDIRDILAR

"Bu arsalar bizimdir. Devlette biziz, iktidar da biziz. Siz burayı bize teslim edeceksiniz" diyerek tehdit mesajları gönderen, Ak Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin kuzenleri ile yakın bazı akrabaları M.Ö.K'yi sindiremediler.

Tehdit ve şantajın sonuç vermediğini gören Başkan Lale'nin yakınlarından olan Yunus Lale, akrabalarıyla Yenişehir ilçesindeki bir alış-veriş merkezi önünde, önceki gün pusu kurdu. M.Ö.K'nin babası İşadamı S.K, eşiyle beraber otoparktaki otomobiline binmek isterken, pusuya yatan Lale suikast düzenledi.

AK PARTİ İL BİNASINA SIĞINMAK İSTEDİ

Kurşunların hedefi olan S.K ağır yaralanırken, yanındaki eşi şans eseri, olayda yara almadan kurtuldu. Saldırgan Yunus Lale, olaydan sonra kaçarak 100 metre ilerdeki AK Parti İl Binası'na sığınmak istedi. Polis ekipleri kaçan Lale'yi yakalayarak gözaltına alındı.

BİR SİLAH, İKİ ŞARJÖR ÇOK SAYIDA MERMİ

Bir adet silah, iki şarjör ile çok sayıda mermiyle yakalanan Yunus Lale, Yenişehir'in Şehitlik semtinde bulunan Cinayet Masasına götürülerek, burada sorguya alındı. Poliste susma hakkını kullanan, Cumhuriyet başsavcılığı ile Nöbetçi Mahkemede, "Ben orada dolaşıyordum, bana küfür etti, üzerime yürüdü, bende bunun üzerine kendimi korumak amacıyla taşıdığım silahı çekerek ona 3-4 el ateş ettim. Benim Hani AK Parti Başkanıyla akrabalığım olduğu doğrudur" demesi dikkat çekti.

BAŞKAN LALE'NİN KUZENİ ÇIKTI

Yunus Lale kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hani Kuyular köyü nüfusuna kayıtlı olan Lale'nin, AK Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin kuzeni olması, bir çok soruyu gündeme getirdi. Organize Suç Örgütü kapsamında değerlendirilen olayla ilgili soruşturma genişletilerek devam ediyor.

TOKİ VE İŞGALLERE SESSİZLİĞİ

Öte yandan, TOKİ'nin ihaleye çıkardığı hazine arazileri üzerindeki "işgalleri" çözüme kavuşturmadan, alıcı kişiye "güvence" temin etmeden satışı, Organize Suç Örgütleri ile Arazi Mafyasının iştahını kabartıp, arsalara ve arsaları satın alan kişilere çökme yapılıyor. TOKİ’nin Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çevresindeki bulunan arazilerinin satışında da benzer vakıaların yaşandığı belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz