Tarihi Ulu Cami'de yağmur duası

Son dönemde ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle bütün illerde olduğu gibi Diyarbakır’da da cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı.

Haberler 12.12.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki 5inci Harem-i erif olarak bilinen tarihi Ulu Camide cuma namaz sonrasnda yamur duas okundu. Yamur duasna katlan vatandalar tarihi caminin hem içini hem de dn doldurdu.

Diyanet leri Bakanlnca son dönemde ülke genelinde yaanan kuraklk nedeniyle cuma namaz sonras 81 ildeki bütün camilerde yamur duas okutuldu. Diyarbakrdaki 5inci Harem-i erif olarak bilinen tarihi Ulu Camide cuma namaznn ardndan cemaat, kuraklk tehlikesine kar yamur yamas için dua etti. Yamur duasna katlan vatandalar tarihi caminin hem içini hem de dn doldurdu.

CUMADA YAMUR DUASI YAPILDI

Cuma Hutbesinde de slamn su kullanmna verdii öneme ve israfa dikkat çekildi. Ulu Cami imam hatibi Osman Yamur, hutbede, Son zamanlarn en kurak yln yaadmz bugünlerde ülkemizde suya ve yamura ihtiyaç duyulmaktadr. Suyumuz topran derinliklerine çekilip gitse, onu bize Rabbimizden baka hiç kimse geri getiremez. Bugün yeryüzünde bir damla berrak ve tatl suyun hasretiyle yaayan milyonlarca insan varken, bize düen sonsuz ükretmektir. Bizi yediren, ihtiyaçlarmz gideren ve bizi barndran Allaha hamdolsun. ükrümüzün gerei olarak, nimetin kymetini bilelim, suyu kullanrken bilinçli davranalm. htiyacmzdan fazla su tüketerek geleceimizi tehlikeye atmayalm dedi.

HUTBENN KONUSUNU SU OLUTURDU

Verilen hutbe ve klnan namazn ardndan vatandalar toplu halde ellerini semaya kaldrp yamur yamas için dua etti.

Yamur duasnn ardndan konuan Aydn Hülaki isimli vatanda, kuraklk nedeniyle yamurun yamadn belirterek, Ellerimizi semaya kaldrdk yamur yamas için dua ettik. Allah inallah dualarmz kabul eyler ve yamur yaar diye konutu.

VATANDALAR NE DED?

nsanolunun iledii günahlar yüzünden yamurun yamadn söyleyen Hüseyin Ate, nsanolunun iledii günahlarnn çokluundan dolay Yüce Allah hem hastal gündermi hem de yamuru yadrmyor. Yamur yamadndan dolay açlk korkusundan yamur duas ediyor. Hemen hemen her sene yamur yayor. Son bahar bitti, ka giriyoruz. Daha yamur yamad. Ümmet olarak dua edeceiz. Bizler Müslümanlar olarak küfre ve günahlara kar olmamz lazm. Yaplan zulümlere dur dememiz lazm. Eer biz günahlara kar sessiz kalrsak iimiz çok zor. dedi.

ALLAHTAN UZAKLAIYORUZ

Sürekli dua edilmesi gerektiini belirten Mehmet Sabri Bayhan, nsanolu olarak yüce Allahtan uzaklayoruz. O yüzden Yüce Allaha elimizi açp dua etmemiz lazm. Sadece bir gün dua etmek yeterli deildir. Yamur için dua etiimde öyle dedim. Rabim bizlere merhamet et! çünkü, çok kavimler de yamurla helak oldu. Bizler de birbirimizi sevip Allaha layk olmamz lazm. Bizler Kuran- Kerime dönüp, kendimizi düzeltmemiz lazm. nsanlar, yüce Allaha her gün yakarmaldr.

Ana Sayfaya Git