Taziyelere mobil ulaşım

DTSO öncülüğünde başlatılan bir çalışma ile taziye evleri dijital ortama taşındı. Kentteki taziye evlerine mobil uygulama ile ulaşılabilecek.

Haberler 23.06.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr bata olmak üzere bölge kentlerinde taziye evleri halk için önemli bir yer tutuyor. Taziye ve yas evleri says oldukça yüksek. Gelien nüfusla birlikte yas evlerinin says da artt. Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) öncülüünde yeni bir çalama balatld.

TAZYE EVLER DJTAL ORTAMA TAINDI

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Ticaret Borsas, Esnaf ve Sanatkrlar Odalar Birlii, Organize Sanayi Bölgesi ve Diyarbakr Dernekler Platformu ortaklyla yürütülen çalma kapsamnda kentet bulunan taziye evleri dijital platforma tand. Taziye evlerinin adresi, kurulan taziyeye ilikin bilgilerine kolay ulalmas amacyla hayata geçirilen bu uygulama Türkiyede bu anlamda yaplan ilk uygulama özelliini tad belirtildi.

Üç AAMALI çALIMA

Yaplan çalamaya ilikin açlama yapan Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Kazmac, proje kapsamnda hazrlanan uygulamann üç aamal bir yapya sahip olduunu aktard. Öncelikle internet tabanl yazlmla taziye evlerinden gelen taziye verilerin(Vefat Eden, Tarih ve Vefat Eden yakn vb.) sisteme ileneceini ifade eden Kazmac, bu uygulamann ayrca mobil versiyonu olduunu belirtti.

HAZIRLIK BR YILDIR SÜRÜYOR

Mobil Uygulama ile Diyarbakrda bulunan tüm taziye evlerinin uygunluk durumu, kapasitesi, konumu, kimlerin taziyesi olduu, taziye balangç ve biti tarihine ilikin detay bilgilere ulalabileceini ifade eden Kazmac, daha önce planladklar bu çalmada pandemi nedeniyle gecikme yaandn aktard. Taziye Evi uygulamasnn, taziye evlerimizde aktif kullanm için gerekli hazrlklar yaklak bir yldr büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Kazmac, programn tamamlandn söyledi.

TAZYE EVNE MOBL ULAIM

Diyarbakrda bulunan tüm taziye evlerinin bilgisinin yükledii uygulama Appstore ve Playstore üzerinden telefonlara kuruluyor. Mobil uygulama üzerinden yapacak aramada - taziye evi, kimin taziyesinin kurulu olduu ve saat kaça kadar açk kalaca bilgisine ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git