Görüş Bildir

Taziyelere mobil ulaşım

DTSO öncülüğünde başlatılan bir çalışma ile taziye evleri dijital ortama taşındı. Kentteki taziye evlerine mobil uygulama ile ulaşılabilecek.

Taziyelere mobil ulaşım

Diyarbakır başta olmak üzere bölge kentlerinde taziye evleri halk için önemli bir yer tutuyor. Taziye ve yas evleri sayısı oldukça yüksek. Gelişen nüfusla birlikte yas evlerinin sayısı da arttı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) öncülüğünde yeni bir çalışama başlatıldı.

 TAZİYE EVLERİ DİJİTAL ORTAMA TAŞINDI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi ve Diyarbakır Dernekler Platformu ortaklığıyla yürütülen çalışma kapsamında kentet bulunan taziye evleri dijital platforma taşındı.  Taziye evlerinin adresi, kurulan taziyeye ilişkin bilgilerine kolay ulaşılması amacıyla hayata geçirilen bu uygulama Türkiye’de bu anlamda yapılan ilk uygulama özelliğini taşıdığı belirtildi.

ÜÇ AŞAMALI ÇALIŞMA

Yapılan çalışamaya ilişkin açılama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Kazmacı, proje kapsamında hazırlanan uygulamanın üç aşamalı bir yapıya sahip olduğunu aktardı.  Öncelikle internet tabanlı yazılımla taziye evlerinden gelen taziye verilerin(Vefat Eden, Tarih ve Vefat Eden yakını vb.) sisteme işleneceğini ifade eden Kazmacı, bu uygulamanın ayrıca mobil versiyonu olduğunu belirtti.

HAZIRLIK BİR YILDIR SÜRÜYOR

Mobil Uygulama ile Diyarbakır’da bulunan tüm taziye evlerinin uygunluk durumu, kapasitesi, konumu, kimlerin taziyesi olduğu, taziye başlangıç ve bitiş tarihine ilişkin detayı bilgilere ulaşılabileceğini ifade eden Kazmacı, daha önce planladıkları bu çalışmada pandemi nedeniyle gecikme yaşandığını aktardı. Taziye Evi uygulamasının, taziye evlerimizde aktif kullanımı için gerekli hazırlıkları yaklaşık bir yıldır büyük bir titizlikle sürdürdüklerini ifade eden Kazmacı, programın tamamlandığını söyledi.

TAZİYE EVİNE MOBİL ULAŞIM

Diyarbakır’da bulunan tüm taziye evlerinin bilgisinin yüklediği uygulama Appstore ve Playstore üzerinden telefonlara kuruluyor. Mobil uygulama üzerinden yapacak aramada - taziye evi, kimin taziyesinin kurulu olduğu ve saat kaça kadar açık kalacağı bilgisine ulaşılabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi