Tek yol isyanı!

Diyarbakır’da çift yönlü bir caddenin kavşağa yetişmeden tek yolda birleşmesi trafiği olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar da bu yol hatasının kazalara sebebiyet verdiğini söyledi.

Haberler 22.09.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesinde Polis Okulundan Sento Caddesine doru yönelmi olan caddede çift yolun kavaa yetimeden tek yolda bitimesi nedeniyle sk sk trafik kazalar meydana geliyor. Esnaf ve vatandalar, yetkililerden caddenin tamamnn çift yönlü yaplarak tehlikenin önlemesini istedi.

Araçlarn tek yol olmasna ramen çift yönden de kulland caddede trafik younluu yaanrken, yayalar da tehlike atlatyor.

Trafik içinden çklmaz bir halde

Caddenin çift yoldan aniden tek yola dönümesi nedeniyle trafiin allak bullak olduunu ifade eden Esnaf, Yllardr bu cadde böyledir. Trafik akama doru içinden çklmaz bir hal alyor. ten çkp eve gelenler zor anlar yayor. dedi.

nsanlar, ölebilirdi

Caddenin bu haliyle birçok olumsuzluklar meydana getirdiini dile getiren Mehmet Zahid Özçelik, Sk sk trafik kazalar da meydana geliyor. Geçenlerde bir araç çift yönden tek yöne geçerken, diree çarpt. Kimseye bir eye bir ey olmad ama insanlar ölebilirdi. Bu kazann sebebi caddenin yanl ekilde yaplmasdr. çift yön sonuna kadar olsa bu sorun olmazd. ifadelerini kulland.

nsanlar karya geçemiyor

Sezai Gezer isimli vatanda ise Bakn bu yol çift yoldur. Polis okulundan skenevlerine doru bu cadde giderken, yol çift yönlü iken, birden tek yol oluyor. Orta refüj ortadan kalkyor. Bu nedenle younluk oluyor, kazalar meydana geliyor. nsanlar rahat rahat kardan, karya geçemiyor. Bu yüzden yetkililerin buras için çözüm bulmas gerekiyor. eklinde konutu.

nsanlar ölmeden çare bulunmal

Gezer, Daha dün akam bir ailenin de dahil olduu bir trafik kazas son anda önlendi. Gerçekten acil bir çözüm bulunmal. Burann projesinde zaten çift yönlü olmas gerekiyor. Ahmet Bilginden bu yana proje çizilmi ancak neden yaplmyor. Bir çalma yürütülmesi gerekir. nsanlar ölmeden bu soruna çare bulunmal diye konutu.

çatal Yolda bulunan bina

çift yönlü geni yoldan aniden tek yola dönümesinin, yolun bitimindeki tek parsel üzerine ina edilmi bine olduunu ifade eden Semt Sakinleri, Buras özel kiiye aittir. Belediye buray istimlak edip ykmas gerekir. çarpk bir durum. Bu kadar geni ve çift yönlü bir yol, geliyor tam da, kavakta, krmz klarn bulunduu nokda tek yola düüyor. Araçlar karlkl geçi yapnca, trafik içinden çklmaz hale geliyor. Kazalar oluyor. lgililerin buna çare bulmas lazm. Ne yazk ki, gelen gideni aratyor. Kimse sorunun çözümü istemiyor. Büyükehir Belediye bakan gelsin, görsün, çözüm bulsun. Hizmet yaplacaksa, böyle yaplr.? diyerek tepki gösterdiler.

Ana Sayfaya Git