Tekin uyardı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yapılan koronavirüs aşılarıyla vaka oranlarını 100 binde 82'ye kadar düşürdüklerini, hedeflerinin bu rakamı 100 binde 65'e kadar geriletmek olduğunu söyledi. Dr. Tekin, "Grip ve korona birlikte seyrettiği zaman daha tehlikeli oluyor" dedi.

Haberler 01.11.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

K aylarnn gelmesiyle yaygn bir grip enfeksiyonuyla da kar karya olduklarn belirten Diyarbakr l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, Gripte geçen seneye oranla bir art söz konusu. çünkü sosyal mesafe, maske ve hijyen koullarna dikkat edilmiyor. Grip ve koronavirüs birlikte seyrettii zaman daha ar, daha tehlikeli bir tablo karmza çkyor dedi.

AISIZLARDA HASTALIK DAHA AIR SEYREDYOR

Dr. Tekin, oluturduklar noktalarda, a sras gelen vatandalarn randevu almadan a yapabileceklerini belirterek, vefat edenlerin yüzde 95inin a yapmayanlar olduunu söyledi. uan hastanelerde youn bakmlarda 50, servislerde 120 hasta bulunduunu kaydeden Dr. Tekin, Bunlarn yüzde 90 asz veya eksik al dedi.

GRP VE KORONA BRLKTE SEYRETTNDE DAHA TEHLKEL

Diyarbakr genelinde yaplan koronavirüs alaryla vaka oranlarn 100 binde 82ye kadar düürdüklerini, hedeflerinin bu rakam 100 binde 65e kadar geriletmek olduunu kaydeden Dr. Tekin, unlar söyledi:

K aylarnn gelmesiyle yaygn bir grip enfeksiyonuyla da kar karyayz. Gripte geçen seneye oranla bir art söz konusu. çünkü sosyal mesafe, maske ve hijyen koullarna dikkat edilmiyor. Grip ve koronavirüs birlikte seyrettii zaman daha ar, daha tehlikeli bir tablo karmza çkyor. Salk görevlileri her alanda halk a olmalar konusunda ikna etmeye çalyor. Vatandalarn son dönemde aya rabetinin artn görüyoruz. Bizler de sahada olabildiince farkl noktalarda kap kap dolaarak, sabit stantlar kurarak vatandamz hem bilgilendirmeye hem de a noktasnda davetlerde bulunuyoruz. Bunun önemini malumunuz bizim hastanelerimizde yatan hastalarn ve vefat eden insanlarn içerisinde yapm olduumuz analizlerde yüzde 90 orannda asz insanlarn. Vefatlarda da yüzde 90 ile 95 arasnda maalesef asz insanlarn hayatn kaybettiklerini görüyoruz.

Ana Sayfaya Git