Tekin uyardı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yapılan koronavirüs aşılarıyla vaka oranlarını 100 binde 82'ye kadar düşürdüklerini, hedeflerinin bu rakamı 100 binde 65'e kadar geriletmek olduğunu söyledi. Dr. Tekin, "Grip ve korona birlikte seyrettiği zaman daha tehlikeli oluyor" dedi.

Tekin uyardı

Kış aylarının gelmesiyle yaygın bir grip enfeksiyonuyla da karşı karşıya olduklarını belirten Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Gripte geçen seneye oranla bir artış söz konusu. Çünkü sosyal mesafe, maske ve hijyen koşullarına dikkat edilmiyor. Grip ve koronavirüs birlikte seyrettiği zaman daha ağır, daha tehlikeli bir tablo karşımıza çıkıyor” dedi.

AŞISIZLARDA HASTALIK DAHA AĞIR SEYREDİYOR

Dr. Tekin, oluşturdukları noktalarda, aşı sırası gelen vatandaşların randevu almadan aşı yapabileceklerini belirterek, vefat edenlerin yüzde 95'inin aşı yapmayanlar olduğunu söyledi. Şuan hastanelerde yoğun bakımlarda 50, servislerde 120 hasta bulunduğunu kaydeden Dr. Tekin, “Bunların yüzde 90'ı aşısız veya eksik aşılı" dedi.

GRİP VE  KORONA BİRLİKTE SEYRETTİĞİNDE DAHA TEHLİKELİ

Diyarbakır genelinde yapılan koronavirüs aşılarıyla vaka oranlarını 100 binde 82'ye kadar düşürdüklerini, hedeflerinin bu rakamı 100 binde 65'e kadar geriletmek olduğunu kaydeden Dr. Tekin, şunları söyledi:

“Kış aylarının gelmesiyle yaygın bir grip enfeksiyonuyla da karşı karşıyayız. Gripte geçen seneye oranla bir artış söz konusu. Çünkü sosyal mesafe, maske ve hijyen koşullarına dikkat edilmiyor. Grip ve koronavirüs birlikte seyrettiği zaman daha ağır, daha tehlikeli bir tablo karşımıza çıkıyor.  Sağlık görevlileri her alanda halkı aşı olmaları konusunda ikna etmeye çalışıyor. Vatandaşların son dönemde aşıya rağbetinin artığını görüyoruz. Bizler de sahada olabildiğince farklı noktalarda kapı kapı dolaşarak, sabit stantlar kurarak vatandaşımızı hem bilgilendirmeye hem de aşı noktasında davetlerde bulunuyoruz. Bunun önemini malumunuz bizim hastanelerimizde yatan hastaların ve vefat eden insanların içerisinde yapmış olduğumuz analizlerde yüzde 90 oranında aşısız insanların. Vefatlarda da yüzde 90 ile 95 arasında maalesef aşısız insanların hayatını kaybettiklerini görüyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz