Temiz siyaset hareketi

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına ilişkin Acilen bir temiz eller operasyonu başlatılması gerektiğini söyledi.

Haberler 25.05.2021 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gelecek Partisi Diyarbakr l Bakan Aydn Altaç, Gelecek Partisi olarak bugünden itibaren Temiz Siyaset hareketini balattklarn duyurdu.

BR TULA DA SEN çEK

Ülkenin dört bir yanndaki Gelecek Partisinin l bakanlarnn saat 17.00de yapt basn açklamasyla balattlan Temiz Siyaset kampanyasyla ilgili açklamalarda bulunan l bakan Altaç, Kritik süreçlerde tarihe arln koyan deerli halkmzn feraset ve vicdanna güvenerek diyoruz ki; Bir tula da sen çek dedi.

Basn toplantsnda, organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin iddialarnn otoriter yolsuzluk düzeninin mafyatik ilikilerle desteklenen ve derinleen çehresini açk bir ekilde gözler önüne serdiini dile getiren Altaç, unlar söyledi:

SÜRECN EN HAZN YÖNÜ CUMHURBAKANININ SESSZL

Hatrlanaca gibi, 15 ubat 2021 tarihinde kamuoyu ile paylatmz Temiz Siyaset Belgemizde bugün ülkede gittikçe derinleen bir otoriter yolsuzluk düzeninin sistematik bir nitelik kazandn ifade etmi ve iktidar bata olmak üzere bütün siyasi partileri ve sivil toplumu bu yozlamaya kar harekete geçmeye çarmtk.

Son yaanan gelimeler ve ortaya atlan iddialar bu otoriter yolsuzluk düzeninin mafyatik ilikilerle desteklenen ve derinleen çehresini açk bir ekilde gözler önüne sermitir. Siyasi ahlak ve effaflk yasas temelinde temiz siyaset reformunu gerçekletirmek için harekete geçtiimizde bize kar gerçekletirilen parti-içi kumpasn ve darbenin arka plan ve aktörlerinin kim olduklar bugün çok daha iyi anlalmaktadr.

Düük profilli devlet makamlar ile ehliyet ve liyakatn yok edildii Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ürünü olan mekanizmalar bugünkü çürümülüün, yozlamann ve yolsuzluun zeminini hazrlamtr. Bizlerin hukuk devleti ve sosyal adalet yolunda gösterdiimiz cansiperane çabalara ramen bugün gelinen nokta 28 ubat ve 27 Nisan vesayetçilerine ve 15 Temmuz cuntaclarna teslim olmayan Türkiyenin kaderinin 1990larn karanlk aktörlerine, mafyatik ilikilerine, insanlarn malna mülküne çöken bürokratik oligari unsurlarna teslim edilmi olmasdr.

Bu sürecin en hazin yönü, bu vahim iddialar karsnda bata Cumhurbakan olmak üzere iktidar cihetinin kabullenici sessizliidir. Sayn Cumhurbakanna tekrar çarda bulunuyoruz: Eer iddialar doru deilse çkn ve sorumluluk üstlenerek en yakn çalma arkadalarnz delillerle savunun; eer bu iddialar doruysa hukuk devletinin gerektirdii admlar atn.

çLER BAKANI STFA ETMEL, TEMZ ELLER OPERASYONU BALATILMALI

Altaç, atlmas gereken admlar ise öyle sralad:

- Organize suç örgütlerinin illegal faaliyetlerini ve balantlarn aratrmak ve soruturmak üzere TBMMde hem Aratrma Komisyonu hem de Soruturma Komisyonu oluturulmaldr.

- Ankara Cumhuriyet Basavcl, 5 ton kokain sevkiyat, cinayet ve intihar vakalar bata olmak üzere ilgili bütün iddialar konusunda acilen soruturma balatmaldr.

- Devlet kurumlar içinde etki kurmaya ve yaplanmaya çalan bütün illegal yaplar ve paralel balantlar konusunda tam yetkili olarak çalmak üzere geçmiinde hiçbir aibe olmam yetkililerden oluacak bamsz bir inceleme heyeti oluturulmaldr.

- lgili konular balamnda acilen bir temiz eller operasyonu balatlmal ve bu operasyon bütün odaklar temizlenene kadar sürdürülmelidir.

- Bütün bu çalmalarn selameti açsndan bata çileri Bakan olmak üzere iddialarla ilgili bütün yetkililer derhal istifa etmelidir. Aksi takdirde, Cumhurbakan tarafndan derhal azledilmelidirler!

-Bu iddialarla ilgili ihale ve tahsisler benzeri bütün ekonomik ve hukuki süreç ve ilemler yok hükmünde saylmaldr.

-Bu tür suçlarn bir daha ilenmemesi ve siyaset-illegal yap ilikilerinin, siyaset-paralel yap ilikilerinin bir daha ortaya çkmamas için siyasi ahlak yasas bata olmak üzere kapsaml bir temiz siyaset reformu, bir temiz siyaset devrimi balatlmaldr.

Ana Sayfaya Git