Tetikçi kimin adamı?

Diyarbakır'da türeyen aralarında bazı siyasilerin de yer aldığı Organize Suç Örgütü'nün hedef aldığı iş adamı S.K'ya yönelik saldırının faili olan tetikçi Yunus Lale tutuklandı.

Haberler 17.08.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda siyasilerin desteiyle türeyen Organize Suç Örgütüne mensup Yunus Lale isimli tetikçinin, önceki gün bir al veri merkezi önünde arabasna binerken silahl ate ederek ar yaralad nsan S.K olaynn soruturmas geniletilirken, örgütün genel yaps da deifre oldu. Hani Belediye Bakan brahim Lalenin kuzeni olan Yunus Lale tutuklanarak cezaevine konulurken, nsan S.Knin mahkeme tutanaklarna geçen ifadesi Suç Örgütünün i insanlarn nasl tehdit ettiini gözler önüne serdi.

TOK VE MLL EMLAK ARSALARI

Son dönemlerde AK Parti içerisine çöreklenmi AKPliler olarak tantlan baz siyasilerin balantlaryla oluan Organize Suç Örgütleri, Diyarbakrn merkez ilçelerinde Toplu Konut daresi Bakanl ile Milli Emlak Müdürlüüne ait arsalara yönelik balattklar çökme operasyonlar terör estirirken, kan aktmaya devam ediyorlar.

SUç ÖRGÜTÜ DEFRE OLDU

ehrin birçok bölgesinde farklk gösteren ve kamudaki baz yetkililerin de himaye ettii iddia edilen Suç Örgütünün son hedef olan ve önceki gün bir al veri merkezi önünde silahl saldrda ar yaralanan nsan S.K olaynda fla gelimeler yaanyor.

TOKnin Dicle Üniversitesi kampüsü içerisindeki arsalarnn satna ihale yoluyla katlan ve sat sözlemesi düzenleyip tapu devri hazrl içerisinde M.Ö.Knin babas insan S.Kyi vuran tetikçi Yunus Lale, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

K ARJÖR çOK SAYIDA MERM

Üzerinde iki adet dolu arjör ve cebinde çok sayda mermi çkmas Yunus Lalenin toplu katliam hedefledii ihtimalini yüksek tutarken, poliste susma hakkn kullanp, savclk ve mahkemede orada dolayordum, bana küfretti diyerek kendisini savunmas, saldrnn planl ve organizeli bir ekilde tertiplendiini gözler önüne serdi.

BAKAN BRAHM LALENN KUZEN

Yunus Lalenin Ak Parti Hani Belediye Bakan brahim Lalenin kuzeni çkmas, i insan S.Knin kendisini bir aydan beri tehdit eden kiilerin de, Bakan brahim Lalenin ismini kullanmas olaya yeni bir boyut kazandrd.

NSANIN FADESNDE NELER VAR

4. Sulh Ceza Mahkemesinin tutanaklarna geçen nsan S.Knin ifadesinde, kendisine ve aile fertlerine kendilerini Hani Belediye Bakan brahim Lalenin akrabas olduunu söyleyen kiilerin, tehditler savurarak, olunun TOKden satn ald arsaya çökmek istediklerini söyledi. S.Knin mahkemede özetle ifadesi öyle;

1 ay önce TOKnin arsa ihalesine internet üzerinden girip kazandk. hale sonrasnda bir kii, beni telefonla arad. Ben Hani Belediye Bakannn akrabasym. hale edilen arsann kendilerine ait olduunu iddia edip, tehditler savurdu. Olay günü, iyerimden eimle birlikte çkp, aracma binerken, bir anda söz konusu bu kii bana ate etmeye balad. çok kez ate etti. Üç kurun bana isabet etti. Ar yaralandm.

SORUTURMANIN KAPSAMI GENLETLD

ans eseri olayda yaral olarak kurtulan S.Knin ei Z.K ise yaananlar detayl bir ekilde anlatrken, i merkezinin güvenlik eleman M.Bnin de saldryla ilgili ifadesi tutanakta yer ald.

Olayla ilgili Diyarbakr Cumhuriyet Savcl ile l Emniyet Müdürlüünün balattklar kapsaml soruturma devam ederken, Bakan brahim Lalenin kuzeni çkan Yunus Lalenin olay öncesi kimlerle görütüü, vur emrini kimden ald, tehdit eden kiiler arasnda AK Parti l Yönetiminde yer alan kiilerin olup olmad iddialarnn da aratrld örenildi.

Ana Sayfaya Git