Tetikçi kimin adamı?

Diyarbakır'da türeyen aralarında bazı siyasilerin de yer aldığı Organize Suç Örgütü'nün hedef aldığı iş adamı S.K'ya yönelik saldırının faili olan tetikçi Yunus Lale tutuklandı.

Tetikçi kimin adamı?

Diyarbakır'da siyasilerin desteğiyle türeyen Organize Suç Örgütüne mensup Yunus Lale isimli tetikçinin, önceki gün bir alış veriş merkezi önünde arabasına binerken silahlı ateş ederek ağır yaraladığı İş İnsanı S.K olayının soruşturması genişletilirken, örgütün genel yapısı da deşifre oldu. Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin kuzeni olan Yunus Lale tutuklanarak cezaevine konulurken, İş İnsanı S.K'nin mahkeme tutanaklarına geçen ifadesi Suç Örgütünün iş insanlarını nasıl tehdit ettiğini gözler önüne serdi.

TOKİ VE MİLLİ EMLAK ARSALARI

Son dönemlerde AK Parti içerisine çöreklenmiş AKP'liler olarak tanıtılan bazı siyasilerin bağlantılarıyla oluşan Organize Suç Örgütleri, Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Milli Emlak Müdürlüğüne ait arsalara yönelik başlattıkları çökme operasyonları terör estirirken, kan akıtmaya devam ediyorlar.

SUÇ ÖRGÜTÜ DEŞİFRE OLDU

Şehrin birçok bölgesinde farklık gösteren ve kamudaki bazı yetkililerin de himaye ettiği iddia edilen Suç Örgütünün son hedef olan ve önceki gün bir alış veriş merkezi önünde silahlı saldırıda ağır yaralanan İş İnsanı S.K olayında flaş gelişmeler yaşanıyor.

TOKİ'nin Dicle Üniversitesi kampüsü içerisindeki arsalarının satışına ihale yoluyla katılan ve satış sözleşmesi düzenleyip tapu devri hazırlığı içerisinde M.Ö.K'nin babası İş insanı S.K'yi vuran tetikçi Yunus Lale, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

İKİ ŞARJÖR ÇOK SAYIDA MERMİ

Üzerinde iki adet dolu şarjör ve cebinde çok sayıda mermi çıkması Yunus Lale'nin toplu katliamı hedeflediği ihtimalini yüksek tutarken, poliste susma hakkını kullanıp, savcılık ve mahkemede "orada dolaşıyordum, bana küfretti" diyerek kendisini savunması, saldırının planlı ve organizeli bir şekilde tertiplendiğini gözler önüne serdi.

BAŞKAN İBRAHİM LALE'NİN KUZENİ

Yunus Lale'nin Ak Parti Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin kuzeni çıkması, iş insanı S.K'nin kendisini bir aydan beri tehdit eden kişilerin de, "Başkan İbrahim Lale'nin ismini kullanması" olaya yeni bir boyut kazandırdı.

İŞ İNSANIN İFADESİNDE NELER VAR

4. Sulh Ceza Mahkemesinin tutanaklarına geçen İş İnsanı S.K'nin ifadesinde, kendisine ve aile fertlerine kendilerini Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale'nin akrabası olduğunu söyleyen kişilerin, tehditler savurarak, oğlunun TOKİ'den satın aldığı arsaya çökmek istediklerini söyledi. S.K'nin mahkemede özetle ifadesi şöyle;

"1 ay önce TOKİ'nin arsa ihalesine internet üzerinden girip kazandık. İhale sonrasında bir kişi, beni telefonla aradı. Ben Hani Belediye Başkanının akrabasıyım. İhale edilen arsanın kendilerine ait olduğunu iddia edip, tehditler savurdu. Olay günü, işyerimden eşimle birlikte çıkıp, aracıma binerken, bir anda söz konusu bu kişi bana ateş etmeye başladı. Çok kez ateş etti. Üç kurşun bana isabet etti. Ağır yaralandım."

SORUŞTURMANIN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ

Şans eseri olayda yaralı olarak kurtulan S.K'nin eşi Z.K ise yaşananları detaylı bir şekilde anlatırken, iş merkezinin güvenlik elemanı M.B'nin de saldırıyla ilgili ifadesi tutanakta yer aldı.

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğünün başlattıkları kapsamlı soruşturma devam ederken, Başkan İbrahim Lale'nin kuzeni çıkan Yunus Lale'nin olay öncesi kimlerle görüştüğü, "vur emrini" kimden aldığı, tehdit eden kişiler arasında AK Parti İl Yönetiminde yer alan kişilerin olup olmadığı iddialarının da araştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler