Toplu taşıma yeni nefes

Oluşturulan 4 yeni ana hat ve 4 besleme hattı 15 Mart’tan itibaren 83 araç ile Diyarbakır'da vatandaşların hizmetine girecek.

Haberler 11.03.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplu tamada vatandalarn ihtiyaçlarn karlamak için Ulam Master Plann revize eden Diyarbakr Belediyesi ehirdeki güzergahlarda yaanan younluklar göz önünde bulundurarak yeni hatlar açmak için dümeye bast. Belediye Ulam Daire Bakanl, ana hat olarak belirledii A1, A2, A3 ve A4 adyla açt yeni güzergah hatlarnda toplu tama araçlar 8 dakikada bir sefer düzenleyecek. Ana hatlardaki younluu azaltmak içinde 4 besleme hat vatandalara hizmet edecek. Ana ve besleme hatlarda toplam 83 adet toplu tama arac yolcu tayacak.

YEN ANA HAT DURAKLARI OLUTURULDU

Yeni oluturulan ana hatlar; A-1 hatt 16 araç ile Üniversite- Dakap-Elaz Bulvar-Gevran Caddesi-Ofis-Kouyolu-Bayndrlk -Tesisler- 500 Evler güzergahnda. A-2 hatt 16 araç ile Üniversite- Dakap-çift Kap- Ant Park- Ofis- Kouyolu-Bayndrlk-Tesisler- Diclekent Bulvar-Frat Bulvar-Stadyum güzergahnda. A-3 hatt 18 araç ile Üniversite- Dakap-çift Kap- Ant Park- Ofis- Kouyolu-Hat Boyu-Polis Okulu- Emek Caddesi-Frat Bulvar- Dicle Kent Bulvar- Mezopotamya Bulvar- Aratrma Hastanesi güzergahnda. A-4 hatt 16 araç ile Üniversite- Dakap- Elaz Bulvar- Üç Kuyu TOK- Aratrma Hastanesi duraklarndan oluacak.

BESLEME HATTI OLUTURULDU

Ana hatlara ek olarak 4 besleme hatlarn ise u duraklar, Dicle Üniversite 5 araç ile kampus içi için 5 dakikada bir sefer. Afet evler bölgesinde 4 araç ile 500 Evler -Afet Evler- 500 Evler Toki-Leyla Kasm Caddesi- Urfa Bulvar güzerghnda 8 dakikada bir sefer. Üç kuyutoki bölgesi 4 araç ile Aratrma- Üç Kuyu Tokigüzergahnda 8 dakikada bir sefer. Aratrma Hastanesi 4 araç ile Aratrma Hastanesi-MemursenToki- Güneydou Yap Koperatifi- Maliye Konutlar-Sosyal Konutlar-D Tipi Cezaevi güzerghnda 10 dakikada bir sefer düzenleyecek.

VATANDALAR EK ÜCRET ÖDEMEYECEK

Özellikle Afet Evleri ve 500 Evler bölgesinde ksa mesafe indi-bindi yapldnda tam ücret ödeyen vatandalar, sadece ring seferini kullandklarnda 1 TL ödeyecek. Ring hattna binen ve 1 TL ödeyen vatandalar, toplu tama ait ana hatlara 1 saat içinde aktarma yaptklarnda ise, yine 1 TL ödeyerek tek ücretle seyahatlerini tamamlayacak. Ana hatlarndan 1 saat içerisinde ring hattna aktarma yapan vatandalar, bini kart olan Diyarkart kullandklarnda ücret alnmayacak. Ayn ekilde ring hattna bindiklerinde 1 TL ödeyen örenciler, ana hatlara 1 saat içinde aktarma yaptklarnda, 0.25 TL ödeyerek tek ücretle seyahatlerini tamamlayabilecek.

Ana Sayfaya Git