Tramvay ve yeni devlet üniversitesi

İl Başkanı Aydın, kameraların karşısına geçerek Diyarbakır için müjdeler verdi

Haberler 20.04.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, aylk basn deerlendirme toplants düzenledi. Aydn, tramvay projesi ve Surkent Vakf Üniversitesi kurulaca müjdesini verdi.

l Binas bahçesinde düzenlenen toplantda gündeme ilikin deerlendirmede bulunan Aydn, dünya genelinde olduu gibi Diyarbakrda da salgnn gölgesinde yaamn devam ettiini ve zor zamanlarn hep birlikte alacan dile getirdi.

SALGIN UYARISI

Alnan tedbirlerin Ramazan Bayram sonuna kadar devam edebileceini aktaran Aydn, Tedbirlerle ve vatandalarmzn da destei ile hastaln seyrini durduracana ve yaz aylarmzn görece daha rahat koullarda geçeceine inanyoruz. Hastalkla temel mücadelenin maske, mesafe ve temizlik ötesinde a ve alanma oranlarnn yükselmesi ile yaplabilecei artk herkesçe kabul gören bir gerçek haline gelmi durumdadr. dedi. Salgn sürecinde sadece Diyarbakrda yaklak 270 bin kiiye valilik ve büyükehir belediyesinin 600 milyon liraya yakn destekte bulunduunu kaydeden Aydn, yardmlarn artarak devam etmesi için ellerinden geleni yaptklarn söyledi.

MÜJDELER SIRALADI

Diyarbakrn ulam sorununu çözmek için projeler gelitirdiklerini ve bunlardan en önemlisinin de tramvay (rayl sistem) projesi olduunu bildiren Aydn u müjdeyi verdi.

TRAMVAY PROJES

Tramvay yatrmnn ön çalmalar tamamlanm durumdadr. çaramba günü tramvay yatrmnn uygulama projesi için ihaleye çklacaktr. Uygulama projesinin ihalesinden sonra artk yapm ve inaat süreci balayacak. Ardndan da nallah ilk kazma vurulacak. Yerel yönetim ve merkezi yönetimin tüm imkanlarn bir araya getirerek Allahn izniyle tramvay ehrimize kazandracaz. Tramvay ve rayl sistem projemiz öncelikle Dakap ile Eitim Aratrma Hastanemiz arasndaki 14 kilometrelik hatta, 23 istasyondan oluacak olup 2024 ylna kadar tamamen hizmete girecektir. 2024 ylnda da tamamen eksiksiz bir ekilde faaliyette olmas ve halkmzn hizmetinde olmasn bekliyoruz. ehrimiz için imdiden hayrl ve uurlu olsun diyoruz dedi.

SURKENT ÜNVERSTES

l Bakan Aydn, kent eitimi için yeni bir üniversite projesine imza atacaklarn da dile getirdi. Bakan Aydn, Diyarbakrda biliyorsunuz bir tane üniversite var, bu üniversitenin 29 bin tane örencisi var. Biz 112 bin lise örencisinin yaamakta olduu bir ehirdeyiz, sadece Diyarbakrn 17 ilçesinde bu kadar lise örencisi var. 112 bin lise örencisinin bulunduu bir milyon 700 bin nüfuslu bu memlekette yeterli olmadn düünüyoruz. Hal böyleyken Diyarbakrn üniversite eitimi ve yüksek öretim anlamnda ciddi manada geride kaldn düünüyoruz. Bunu biz hem hükümetimize hem de ilgili bakanlklara aktararak 2 bir üniversite yaplabilir gayreti içerisinde olduk, fakat göstermi olduumuz gayretler içerisinde ehrimizde 2. bir devlet üniversitesi bu aamada ksa vadede olabilme ihtimali olmuyor. Bizde büyüklerimizi ve Diyarbakra deer verenleri bir araya getirerek Diyarbakra çok büyük bir zenginlik katacak büyük ve geni kapsaml bir vakf üniversitesinin kurulmas konusunda çalmalar balatm durumdayz. Surkent Vakf Üniversitesi için Diyarbakda ay bandan itibaren çalmalarmz balam olup Kayapnar ilçemizde Ankarann Bilkentine münhal Diyarbakrn Surkent Üniversitesi kurulsun diye çalma balayacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git