Tramvay ve yeni devlet üniversitesi

İl Başkanı Aydın, kameraların karşısına geçerek Diyarbakır için müjdeler verdi

Tramvay ve yeni devlet üniversitesi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, aylık basın değerlendirme toplantısı düzenledi. Aydın, tramvay projesi ve Surkent Vakıf Üniversitesi kurulacağı müjdesini verdi.

İl Binası bahçesinde düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Aydın, dünya genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da salgının gölgesinde yaşamın devam ettiğini ve zor zamanların hep birlikte aşılacağını dile getirdi.

SALGIN UYARISI

Alınan tedbirlerin Ramazan Bayramı sonuna kadar devam edebileceğini aktaran Aydın, "Tedbirlerle ve vatandaşlarımızın da desteği ile hastalığın seyrini durduracağına ve yaz aylarımızın görece daha rahat koşullarda geçeceğine inanıyoruz. Hastalıkla temel mücadelenin maske, mesafe ve temizlik ötesinde aşı ve aşılanma oranlarının yükselmesi ile yapılabileceği artık herkesçe kabul gören bir gerçek haline gelmiş durumdadır." dedi. Salgın sürecinde sadece Diyarbakır'da yaklaşık 270 bin kişiye valilik ve büyükşehir belediyesinin 600 milyon liraya yakın destekte bulunduğunu kaydeden Aydın, yardımların artarak devam etmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

MÜJDELER SIRALADI

Diyarbakır'ın ulaşım sorununu çözmek için projeler geliştirdiklerini ve bunlardan en önemlisinin de tramvay (raylı sistem) projesi olduğunu bildiren Aydın şu müjdeyi verdi.

TRAMVAY PROJESİ

"Tramvay yatırımının ön çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Çarşamba günü tramvay yatırımının uygulama projesi için ihaleye çıkılacaktır. Uygulama projesinin ihalesinden sonra artık yapım ve inşaat süreci başlayacak. Ardından da İnşallah ilk kazma vurulacak. Yerel yönetim ve merkezi yönetimin tüm imkanlarını bir araya getirerek Allah'ın izniyle tramvayı şehrimize kazandıracağız. Tramvay ve raylı sistem projemiz öncelikle Dağkapı ile Eğitim Araştırma Hastanemiz arasındaki 14 kilometrelik hatta, 23 istasyondan oluşacak olup 2024 yılına kadar tamamen hizmete girecektir. 2024 yılında da tamamen eksiksiz bir şekilde faaliyette olması ve halkımızın hizmetinde olmasını bekliyoruz. Şehrimiz için şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz'' dedi.

SURKENT ÜNİVERSİTESİ

İl Başkanı Aydın, kent eğitimi için yeni bir üniversite projesine imza atacaklarını da dile getirdi. Başkan Aydın, ''Diyarbakır’da biliyorsunuz bir tane üniversite var, bu üniversitenin 29 bin tane öğrencisi var. Biz 112 bin lise öğrencisinin yaşamakta olduğu bir şehirdeyiz, sadece Diyarbakır’ın 17 ilçesinde bu kadar lise öğrencisi var. 112 bin lise öğrencisinin bulunduğu bir milyon 700 bin nüfuslu bu memlekette yeterli olmadığını düşünüyoruz. Hal böyleyken Diyarbakır’ın üniversite eğitimi ve yüksek öğretim anlamında ciddi manada geride kaldığını düşünüyoruz. Bunu biz hem hükümetimize hem de ilgili bakanlıklara aktararak 2 bir üniversite yapılabilir gayreti içerisinde olduk, fakat göstermiş olduğumuz gayretler içerisinde şehrimizde 2. bir devlet üniversitesi bu aşamada kısa vadede olabilme ihtimali olmuyor. Bizde büyüklerimizi ve Diyarbakır’a değer verenleri bir araya getirerek Diyarbakır’a çok büyük bir zenginlik katacak büyük ve geniş kapsamlı bir vakıf üniversitesinin kurulması konusunda çalışmaları başlatmış durumdayız. Surkent Vakıf Üniversitesi için Diyarbakı'da ay başından itibaren çalışmalarımız başlamış olup Kayapınar ilçemizde Ankara’nın Bilkent’ine münhal Diyarbakır’ın Surkent Üniversitesi kurulsun diye çalışma başlayacak” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz