Tren yolu mu, Uyuşturucu yolu mu?

Batıkent'in içinden geçen tren yolu kenarlarını mesken tutan uyuşturucu kullanıcılarının kalabalık haldeki uyuşturucu ayinleri pes dedirtti. Diyarbakır Söz Gazetesi'nin ulaştığı görüntülerde bir araya gelen onlarca genç yerleşim yerlerine yakın alanlarda, herkesin gözü önümde uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucuyla mücadelede görev alan sivil toplum kuruluşu yetkilileri ise kamuya açık alanlarda uyuşturucu kullananları gören vatandaşların İçişleri Bakanlığınca kurulan "UYUMA" adlı aplikasyona şikayette bulunmaları gerektiğini belirtti.

Haberler 19.02.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda her geçen gün artan uyuturucu kullanm alarma vermeye devam ediyor. Özellikle metruk binalar ve bo arazileri kendilerine mesken yapan uyuturucu müptelalar toplu halde Batkent civarndaki tren yolu bölgesinde görüntülendi. kalabalk saylabilecek ekilde gruplar halinde tren yolunda bir araya gelen ve yalar 10-25 arasnda deien gençlerin uyuturucu ayinleri vicdanlar szlatt.

TORBACILAR ALANA GELEREK, MAL SATIYOR!

Uzun zamandr ayn tabloyla karlaan çevre sakinlerinin ilgili birimlere haber verdikleri ancak sorumlularn herhangi bir önlem almadklar iddia edilirken, Batkentteki tarm arazisinin ortasndan geçen tren yolu çevresinde kümelenen genç yataki gruplara torbac diye tabir edilen uyuturucu satclarnn mal temin ettikleri ileri sürüldü. Hem uyuturucu olan olarak kullanlan yerin ayn zamanda uyuturucu ticaretinin merkezi konumuna dönümesi çevre sakinlerini kara kara düündürüyor.

7.KOLORDU KOMUTANLII YETKLLER RAHATSIZ

Öte yandan Batkente oldukça yakn olan ve kalabalk haldeki uyuturucu kullanmn gören 7. Kolordu Komutanl yetkililerinin de durumdan rahatsz olduu örenilirken, ilgili birimlerin duruma el koymamalar tepkilere neden oldu.

ÖGER: BATIKENTLE LGL çOK SAYIDA HBAR ALIYORUZ

Diyarbakrda uyuturucu ile mücadelede görev alan ve bu konuda çalmalar yapan Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, yapt açklamada kendilerine de vatandalar tarafndan sk sk Batkent civarnda toplu halde uyuturucu kullanldna dair ihbarlar geldiini söyledi.

Kamuya açk alanlarda uyuturucu kullanmna ahit olanlarn durumu güvenlik birimlerine haber vermeleri gerektiini belirten Öer, Madde bamll sadece Türkiyede Diyarbakrda deil bütün dünyada art göstermektedir. Baml birey mahalle basksndan kurtulmak, yasal olmayan bir maddeyi kullandnn bilincinde olduu için genelde metruk alanlar tercih etmektedirler. Bu anlamda güvenlik güçlerinin yetimedii ve genelde çok da fazla göz önünde bulunmayan alanlar tercih edilmektedir dedi.

Uyuturucu kullanld bilinen alanlarda emniyet ekiplerinin sklkla devriye atmalar gerektiinin önemine deinen Öer, çileri Bakanlnca kurulan UYUMA adl aplikasyona da ikayetlerin ulatrlabileceini vurgulayarak, unlar kaydetti:

EMNYET DEVRYE ATSIN

Diyarbakr içinde dönem dönem Batkent civarndaki tarlada uyuturucu kullanmnn arttn kova tabir edilen uyuturucu kullanmnn gruplar halinde yapld ihbarlar bize de gelmektedir. Ancak burada vatandalara ciddi manada görev dümektedir. Vatandalar böyle bir kullanc beyaz satc ile karlatklarnda lütfen 155 polis ihbar hattna müracaatta bulunsun. Emniyet güçlerimizin özellikle büyük üretici ve satclar yapt çalmalarn takdire ayan olduunu defalarca söylemitik. Bu tür alanlarda olup kuvvetlerimizin daha fazla sklkla devriye atmalar en azndan kullancnn alann daralmasndan kaynaklar bir vazgeçme ve caydrma olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda vardr. ama en önemli görev burada yine kullanc ve satcy gören vatandalarmzn kolluk kuvvetlerine ve çileri Bakanl UYUMA aplikasyona üzerimden bildirilmesinde fayda vardr.

Ana Sayfaya Git