Görüş Bildir

Tren yolu mu, Uyuşturucu yolu mu?

Batıkent'in içinden geçen tren yolu kenarlarını mesken tutan uyuşturucu kullanıcılarının kalabalık haldeki uyuşturucu ayinleri pes dedirtti. Diyarbakır Söz Gazetesi'nin ulaştığı görüntülerde bir araya gelen onlarca genç yerleşim yerlerine yakın alanlarda, herkesin gözü önümde uyuşturucu kullanıyor. Uyuşturucuyla mücadelede görev alan sivil toplum kuruluşu yetkilileri ise kamuya açık alanlarda uyuşturucu kullananları gören vatandaşların İçişleri Bakanlığınca kurulan "UYUMA" adlı aplikasyona şikayette bulunmaları gerektiğini belirtti.

Tren yolu mu, Uyuşturucu yolu mu?

Diyarbakır'da her geçen gün artan uyuşturucu kullanımı alarma vermeye devam ediyor. Özellikle metruk binaları ve boş arazileri kendilerine mesken yapan uyuşturucu müptelaları toplu halde Batıkent civarındaki tren yolu bölgesinde görüntülendi. kalabalık sayılabilecek şekilde gruplar halinde tren yolunda bir araya gelen ve yaşları 10-25 arasında değişen gençlerin uyuşturucu ayinleri vicdanları sızlattı.

TORBACILAR ALANA GELEREK, MAL SATIYOR!

Uzun zamandır aynı tabloyla karşılaşan çevre sakinlerinin ilgili birimlere haber verdikleri ancak sorumluların herhangi bir önlem almadıkları iddia edilirken, Batıkent'teki tarım arazisinin ortasından geçen tren yolu çevresinde kümelenen genç yaştaki gruplara torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının mal temin ettikleri ileri sürüldü. Hem uyuşturucu olanı olarak kullanılan yerin aynı zamanda uyuşturucu ticaretinin merkezi konumuna dönüşmesi çevre sakinlerini kara kara düşündürüyor.

7.KOLORDU KOMUTANLIĞI YETKİLİLERİ RAHATSIZ

Öte yandan Batıkent'e oldukça yakın olan ve kalabalık haldeki uyuşturucu kullanımını gören 7. Kolordu Komutanlığı yetkililerinin de durumdan rahatsız olduğu öğrenilirken, ilgili birimlerin duruma el koymamaları tepkilere neden oldu.

ÖGER: "BATIKENTLE İLGİLİ ÇOK SAYIDA İHBAR ALIYORUZ"

Diyarbakır'da uyuşturucu ile mücadelede görev alan ve bu konuda çalışmalar yapan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, yaptığı açıklamada kendilerine de vatandaşlar tarafından sık sık Batıkent civarında toplu halde uyuşturucu kullanıldığına dair ihbarlar geldiğini söyledi.

Kamuya açık alanlarda uyuşturucu kullanımına şahit olanların durumu güvenlik birimlerine haber vermeleri gerektiğini belirten Öğer, "Madde  bağımlılığı sadece Türkiye'de Diyarbakır'da değil bütün dünyada artış göstermektedir. Bağımlı birey mahalle baskısından kurtulmak, yasal olmayan bir maddeyi kullandığının bilincinde olduğu için genelde metruk alanları tercih etmektedirler. Bu anlamda güvenlik güçlerinin yetişmediği ve genelde çok da fazla göz önünde bulunmayan alanlar tercih edilmektedir" dedi.

Uyuşturucu kullanıldığı bilinen alanlarda emniyet ekiplerinin sıklıkla devriye atmaları gerektiğinin önemine değinen Öğer, İçişleri Bakanlığınca kurulan "UYUMA" adlı aplikasyona da şikayetlerin ulaştırılabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"EMNİYET DEVRİYE ATSIN"

"Diyarbakır içinde dönem dönem Batıkent civarındaki tarlada uyuşturucu kullanımının arttığını kova tabir edilen uyuşturucu kullanımının gruplar halinde yapıldığı ihbarları bize de gelmektedir. Ancak burada vatandaşlara ciddi manada görev düşmektedir. Vatandaşlar böyle bir kullanıcı beyaz satıcı ile karşılaştıklarında lütfen 155 polis ihbar hattına müracaatta bulunsun. Emniyet güçlerimizin özellikle büyük üretici ve satıcıları yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu defalarca söylemiştik. Bu tür alanlarda olup kuvvetlerimizin daha fazla sıklıkla devriye atmaları en azından kullanıcının alanını daralmasından kaynakları bir vazgeçme ve caydırma olabilme ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda vardır. ama en önemli görev burada yine kullanıcı ve satıcıyı gören vatandaşlarımızın kolluk kuvvetlerine ve İçişleri Bakanlığı "UYUMA" aplikasyona üzerimden bildirilmesinde fayda vardır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi