TÜM BEL-SEN ihraca tepkili

Sendika eşbaşkanlarının ihraç edilme kararına tepki gösteren TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, hukuksuz uygulamaları kabul etmeyeceklerini iddia etti.

Haberler 13.03.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikas (TÜM BEL-SEN) Diyarbakr ubesi, ebakanlarn ihraç edilmesine ilikin sendika binas önünde açklama yapt.

Genel Sekreter Ylmaz Yldrmc, Diyarbakr halknn iradesini gasp eden kayym uygulamalarn kabul etmeyeceklerinin altn çizdi. Yldrmc, kayym atanan belediyelerin hemen hepsinde, dardan atama ile getirilen ve birçou daha sonra yolsuzluk, ihaleye fesat kartrma ve taciz gibi suçlarla yarglanan yöneticiler eliyle, sendika üyelerinin hedefe konulduunu öne sürdü. Yldrmc, üyelerinin meruluu tartlan disiplin kurullarnda, aslsz ve hukuk d iddialarla kademe durdurma, maatan kesme yda memuriyetten men cezalarna maruz brakldn aktard.

TEKLF KAYYIMDAN

Bu kapsamda en dikkat çekici olumsuzluklar kayym ile yönetilen Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde yaandn ileri süren Yldrmc, OHAL KHKleri ile Diyarbakr ubemiz yöneticisi, iyeri temsilcisi ve üyesi birçok arkadamz hukuksuz bir ekilde ihraç edilmi olmas son atanan kayym yetmemi ihraç edilmeyen üye ve yöneticilerimiz de youn bir baskya ve mobinge maruz kalm, hukuksuz ihraç ve aça alma uygulamalar tehdit arac olarak kullanlarak üyelerimiz sendikamzdan istifaya zorlanmtr.

Tüm bu anti demokratik ve hukuk d uygulamalara ramen Sendikal faaliyetlerimizi durduramayan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi kayym olan Vali Münir Karalolu son olarak da 375 sayl KHKye geçici 35. madde kapsamnda ube ebakanlarmz Mehmet Candar ve Nihal Yankn kamu görevinden ihraç edilmesini çileri Bakanlna teklif etmi, çileri Bakanl da herhangi bir inceleme veya soruturma yapma gerei duymadan bu teklifi onaylayarak arkadalarmz ihraç etmitir diye belirtti.

Açklamann ardndan 3 dakikalk oturma eylemi yapld.

Ana Sayfaya Git