TÜM BEL-SEN ihraca tepkili

Sendika eşbaşkanlarının ihraç edilme kararına tepki gösteren TÜM BEL-SEN Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı, hukuksuz uygulamaları kabul etmeyeceklerini iddia etti.

TÜM BEL-SEN ihraca tepkili

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır Şubesi, eşbaşkanların ihraç edilmesine ilişkin sendika binası önünde açıklama yaptı.

Genel Sekreter Yılmaz Yıldırımcı, Diyarbakır halkının iradesini gasp eden kayyım uygulamalarını kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.  Yıldırımcı, kayyım atanan belediyelerin hemen hepsinde, dışardan atama ile getirilen ve birçoğu daha sonra yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma ve taciz gibi suçlarla yargılanan yöneticiler eliyle, sendika üyelerinin hedefe konulduğunu öne sürdü. Yıldırımcı, üyelerinin meşruluğu tartışılan disiplin kurullarında, asılsız ve hukuk dışı iddialarla kademe durdurma, maaştan kesme yâda memuriyetten men cezalarına maruz bırakıldığını aktardı. 

TEKLİF KAYYIMDAN

Bu kapsamda en dikkat çekici olumsuzlukları kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde yaşandığını ileri süren Yıldırımcı, “OHAL KHK’leri ile Diyarbakır Şubemiz yöneticisi, işyeri temsilcisi ve üyesi birçok arkadaşımız hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş olması son atanan kayyım yetmemiş; ihraç edilmeyen üye ve yöneticilerimiz de yoğun bir baskıya ve mobinge maruz kalmış, hukuksuz ihraç ve açığa alma uygulamaları tehdit aracı olarak kullanılarak üyelerimiz sendikamızdan istifaya zorlanmıştır.

Tüm bu anti demokratik ve hukuk dışı uygulamalara rağmen Sendikal faaliyetlerimizi durduramayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı olan Vali Münir Karaloğlu son olarak da 375 sayılı KHK’ye geçici 35. madde kapsamında şube eşbaşkanlarımız Mehmet Candar ve Nihal Yanık’ın kamu görevinden ihraç edilmesini İçişleri Bakanlığına teklif etmiş, İçişleri Bakanlığı da herhangi bir inceleme veya soruşturma yapma gereği duymadan bu teklifi onaylayarak arkadaşlarımızı ihraç etmiştir” diye belirtti. 

Açıklamanın ardından 3 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz