TÜM BEL-SEN’den ihraç tepkisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 8 üyelerinin kamu görevinden ihraç edilmesine tepki gösteren TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Nihal Yanık, “Bütün üyelerimiz görevlerine derhal geri dönmeli, bu hukuk dışı uygulamalardan derhal vazgeçilmeli” dedi.

Haberler 29.09.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikas (TÜM BEL-SEN) Diyarbakr ubesi, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde çalan 8 üyelerinin kamu görevinden ihraç edilmesine tepki gösterdi. TÜM BEL-SEN, aça alnan 34 üyelerinden 8nin Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 35inci maddesinde yaplan geçici deiiklie dayanarak ihraç edilmesine ilikin sendika ubesinde basn toplants düzenledi.

ASIL SUçLULAR ARAMIZDA

TÜM BEL-SEN Diyarbakr ube Ebakan Nihal Yank, ülkenin kaos içinde bulunduunu ve bu kaosun her gün derinletiini iddia ederek Ülkeyi kendi tekelinde yürüten iktidar hedefine içi ve emekçileri, sendikalar, odalar, partileri ve kadnlar da alarak hayat yaanlmaz bir hale getirmitir diye konutu.

GÖREVLERNE GER DÖNMEL

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde çalan 34 üyelerinin yaklak 3 yldr aça alndn ifade eden Yank, aça alnan 34 üyelerinden 6s memur 2si içinin geçtiimiz Cuma günü kamu görevinden ihraç edildiini kaydetti. Pandemi süreciyle birlikte ekonomik maduriyetlerin, yoksullamann yaandn, isizliin arttna iaret eden Yank, ktidarn hl içinin emekçinin ekmeini elinden almasnn kabul edilebilir hiç bir yan yoktur. Buradan yetkililere sesleniyoruz; ihraç olan bütün üyelerimiz görevlerine derhal geri dönmeli, bu hukuk d uygulamalardan derhal vazgeçilmeli, tüm üyelerimiz görevlerine dönünceye kadar her türlü hukuki ve sendikal mücadelemizi devam ettireceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git