Türkiye geneli "araçlarda mecburi gereç" denetimi yapıldı

Türkiye genelinde araçlarda bulundurulması mecburi gereçlerin kullanımına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Haberler 04.09.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan yazl açklamaya göre, mevsim koullarna bal olarak hava ve araç motor aksamlar ile araç içi cihazlarn scaklklarnn artmas, araçlarda standart d soutma sistemi/cihazlarn kullanlmas, periyodik bakm ve muayenelerin düzenli yaplmamas vb. nedenlerle araç yangnlarnn meydana geldii ancak araçlarda bulundurulmas mecburi gereçlerin bulunmad ya da kullanlr durumda olmadklar gözlemlendi.

Açklamada ayrca karayolu üzerinde, arza ve acil durum hallerinde yol üzerinde durma/duraklama yapan araç sürücülerinin, reflektörlerle yeterli iaretleme yapmamas ve gerekli güvenlik tedbirlerini almamas neticesi telafisi mümkün olmayan olaylar/kazalar meydana gelmekte ve can kayplar yaand kaydedildi.

Belirtilen olumsuzluklarn önüne geçilmesi, trafik güvenliinin salanmas, sürücülerin trafik kurallarna uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çkarlmas amacyla 29 Austos 2019 tarihinde Türkiye genelinde Araçlarda Bulundurulmas Mecburi Gereçlerin Kullanmna yönelik özel denetim gerçekletirildi.

5 bin 693 sürücü yangn tüpü bulundurmad

Yaplan denetimlerde; 85 bin 206 araç/sürücü denetlendi. 5 bin 693 sürücünün araçta yangn tüpü bulundurmad tespit edildi. 814 araç trafikten men edildi. 138 sürücü belgesi geçici olarak geri alnd. Toplam 13.704 trafik kural ihlali tespit edilerek ilem yapld.

Ana Sayfaya Git