Görüş Bildir

Türkiye geneli "araçlarda mecburi gereç" denetimi yapıldı

Türkiye genelinde araçlarda bulundurulması mecburi gereçlerin kullanımına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Türkiye geneli

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, mevsim koşullarına bağlı olarak hava ve araç motor aksamları ile araç içi cihazların sıcaklıklarının artması, araçlarda standart dışı soğutma sistemi/cihazların kullanılması, periyodik bakım ve muayenelerin düzenli yapılmaması vb. nedenlerle araç yangınlarının meydana geldiği ancak araçlarda bulundurulması mecburi gereçlerin bulunmadığı ya da kullanılır durumda olmadıkları gözlemlendi.

Açıklamada ayrıca karayolu üzerinde, arıza ve acil durum hallerinde yol üzerinde durma/duraklama yapan araç sürücülerinin, reflektörlerle yeterli işaretleme yapmaması ve gerekli güvenlik tedbirlerini almaması neticesi telafisi mümkün olmayan olaylar/kazalar meydana gelmekte ve can kayıpları yaşandığı kaydedildi.

Belirtilen olumsuzlukların önüne geçilmesi, trafik güvenliğinin sağlanması, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla 29 Ağustos 2019 tarihinde Türkiye genelinde “Araçlarda Bulundurulması Mecburi Gereçlerin Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

5 bin 693 sürücü yangın tüpü bulundurmadı

Yapılan denetimlerde; 85 bin 206 araç/sürücü denetlendi. 5 bin 693 sürücünün araçta yangın tüpü bulundurmadığı tespit edildi. 814 araç trafikten men edildi. 138 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 13.704 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi