Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali Diyarbakır'da yapılacak

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finalinin Diyarbakır'da yapılacağını söyledi.

Haberler 09.10.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

liyen, geçirdii trafik kazasnda hayatn kaybeden, iitme engellilere yönelik Kuran kursu eitmeni Özlem Özkan adna Diyarbakr merkez Kayapnar ilçesinde düzenlenen Kuran kursunun açln yapt.

Daha sonra Sur ilçesi Yeilvadi Mahallesinde hayrseverlerce yaptrlan Merkez Caminin açlna katlan liyen, burada vatandalarla namaz kld.

liyen, AA muhabirine yapt açklamada, önce illerindeki sonra bölgelerindeki yarmalarda birinci olan 7 örencinin yarn Sur ilçesindeki tarihi Ulucamide düzenlenecek Türkiye Hafzlk Yarmas finalinde yaracan belirtti.

Yarmann Ulucamide yaplmasnn anlaml olduuna dikkati çeken liyen, çünkü, Ulucaminin zor, skntl günlerinde ben Diyarbakrda müftü olarak görev yapyordum. Camide aylarca sabah ve yats namazn hiç klamadk. Hatta terör ve iddet olaylarndan dolay bir hafta cuma namaz bile klamamtk. O günlerden sonra hamdolsun Cenabhak lütfetti imdi orada Türkiye Hafzlk Yarmasnn finali yaplacak inallah. dedi.

Diyarbakrda Kuran kurslarna katlan çocuk saysnda art olduunu dile getiren liyen, unlar kaydetti:

Diyarbakrda geçen yl 5 bin civarnda olan 4-6 ya Kuran kursumuza devam eden çocuklarmzn says 7 bine yaklat. Diyarbakrn hak ettii yer buras deil, bu saynn 70 binlere çkmas gerekiyor. çkacana dair de ümitler var. Bata emei geçen müftülerimiz ama son dönemde kayyumlarn atanmasyla kayyum belediye bakan olarak görev yapan arkadalarmzn da çok büyük desteini gördük. Onlara teekkür ediyorum.

liyenin kentteki temaslarnda kendisine l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr ile Sur lçe Müftüsü smail Fakirullah da elik etti.

Ana Sayfaya Git