Üç eylül çağrısı!

'PKK bitene, Kandil'in ismi silinene kadar mücadele devam edecek'

Haberler 01.09.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde nöbet tutan Ayegül Biçer, 3 Eylül 2019da oturma eylemine baladn, evladn PKK ile siyasi kolu HDPden söke söke aldn söyledi. Biçer, PKK bitene, Kandilin ismi silinene kadar mücadele devam edecektir dedi.

3 EYLÜLDE TÜRKYE BURADA EYLEMDE OLACAK

6 yl önce 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için HDP il binas önünde oturmaya balayan Süleyman Aydn, 3 Eylülde eylemin 3üncü ylna gireceklerini belirtti. Aydn, Türkiye burada nöbette olacak. Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak herkese çarmzdr. Gelin bize destek verin, bu HDPnin iç yüzünü ortaya çkaralm. Görüyorsunuz, HDP bizden kaçyor. Kesinlikle bu eylemimizi sonuna kadar sürdüreceiz. Devletimiz büyük bir devlet. çocuklarmz için büyük mücadele veriyor. 30dan fazla evladmz kurtardk. Dars inallah bizim bamza olur. 3 Eylülde Türkiye burada eylemde olacak dedi.

ZAFER ANNE VE BABALARIN OLACAKTIR

3 Eylül 2019da oturma eylemine katlan Ayegül Biçer, evladn PKK ve siyasi kolu HDPden söke söke aldn söyledi.

Biçer, çok ükür söke söke aldm ama mücadelem bitmedi. Tüm anne ve babalar evladna kavuuncaya kadar mücadele devam edecek. PKK bitinceye ve Kandilin ismi silininceye kadar mücadele devam edecektir. çünkü bu anneler ve babalar hakl olan istiyor. stemeye de devam edecektir. Zafer anne ve babalarn olacaktr diye konutu.

BERABER GÜçLENELM K EVLATLARIMIZI KURTARALIM

Diyarbakrda geçen yl 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemine devam eden Celil Bekta ise 2019 ylnn 5 Maysndan bu yana HDP binas önünde olduunu söyledi.

Bekta, unlar dile getirdi: Bu kadar emek boa gitmedi. Kazandk, çadr kazand. Anne ve babalar kazand. Demek ki isteyince oluyor. Allaha çok ükür. Hepsi ayn evladmz, Mustafa benim olumun yanndan geldi. 32 evladmz geldi. Evlad giden anne ve babalar evlatlarna kavuacak. Diyarbakr halkna sesleniyorum; gelin 3 Eylülde bize destek verin. Beraber güçlenelim ki evlatlarmz kurtaralm.

ANNE KÜçÜKDA TESLM OL çARISI YAPTI

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için eylemde yer alan anne Kamile Küçükda, çocuklarndan ayr olmann çok zor olduunu dile getirdi.

çocuklarn HDP ve terör örgütü PKK için dourmadklarn ifade eden Küçükda, 7 yldr ne çektiimi bir Allah bilir bir ben bilirim. Bam yasta koyduumda nerede olduumu bilmiyorum, evladm nerede diyorum. Gözyalarna bouluyorum. dedi.

Küçükda, evladna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Daa götürülen olu için eyleme katlan baba Ömer Tokay da evlat mücadelesinin sürdüünü dile getirdi.

Sonuna kadar nöbeti sürdüreceini dile getiren Tokay, Birkaç gün sonra oturma eylemimiz 3. ylna girecek. Kar demeden k demeden buradaydk. Buray terk etmiyoruz. ifadelerini kulland.

Oturma eylemi sayesinde 32 ailenin evladna kavutuunu anmsatan Tokay, olunun güvenlik güçlerine teslim olmasn istediini de vurgulad.

Ana Sayfaya Git