Üç yıl sonra gelen "Pardon!"

Emekli olan vatandaşın, 3 yıl sonra 'pardon yanlış emekli etmişiz' denilerek maaşı kesildi.

Haberler 29.09.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 yl önce emekli olan ve emekliliinin iptal edildii eklinde SGKdan gelen yaz üzerine büyük ok yaayan vatanda, maduriyetinin giderilmesini istedi.

Diyarbakrn Balar ilçesinde yaayan 6 çocuk babas 52 yandaki Mehmet Bilen, 2015 ylnda emekli oldu. Aradan geçen 3 yln ardndan emekliliinin iptal edildiini örenen Bilen, büyük aknlk yaad. sim benzerlii sonucunda bakasnn emeklilik günü bir kurum tarafndan hatal olarak Mehmet Bilenin gününe eklendii 3 yl sonra tespit edildi. Emeklilik iptalinin ardndan Mehmet Bilenden 3 ylda ald 47 bin lira maa geri ödemesi istendi.

Emekli oldum, 3 yl sonra Pardon yanllk yapmz dediler

Kurum hatas hayatnn okuna mal olan Mehmet Bilen maduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi. Bilen, emekli olduunu ve 3 yl sonra gelen bir yaz ile pardon yanllk oldu denildiini belirterek, 2015 ylnda emekli oldum, dosyam içeri vermitim 3 ay sonra emeklilie hak kazandm. Herhangi bir hile yapmadm, bütün prosedürü yerine getirdim. Aradan 3 yl geçtikten sonra emekliliimin iptal olduunun haberini aldm. Gerekçe olarak SGKnn yapt bir hata, baka birinin isim benzerliinden dolay günü benim günüme eklendii için iptal olmu. Müdürün kendisi bir madde bulduklarn söyledi, bu madde üzerinden emekliliin devam edecek dedi. Bende bankadan 10 bin lira kredi çektim uan o kredi 20 bin lira oldu hatta icraya girecek. 1 Eylülde aradlar o maddede kabul olmam emekliliim hepten iptal oldu. Emekliliim iptal olduktan sonra, bana 47 bin lira borç çkarmlar, 3 yl boyunca aldm maan borcu. Ben 6 çocuk babasym, hepsi de örenci ben bu çocuklar imdi nasl okutaym. Benim burada suçum günahm yok devletin buna çözüm bulmas lazm. Ben madur bir insanm, devlet büyüklerime sesleniyorum bu maduriyetimi gidersinler. uanda ailecek psikolojimiz bozuldu, 6 yandaki kzm gelip bana baba artk maa alamayacak msn diyor. Yazk günah deil mi bize? Kurumun hatas diyorlar ama yaplacak bir ey yok, kurumun hatas benim burada suçum ne? sizim, çocuklarm hepsi örenci artk onlar okula göndermeyeceim. Geçen okuldan beni çardlar, çocuumun formas olmadndan dolay dersten çkarmlar, 180 liraya olan formay alamadm. Mahkemeye dilekçemi verdim, bana yaplan hakszlktan dolay suç duyurusunda bulundum dedi.

Mehmet Bilen dokümanda bakasna ait 500 güne ses çkarmad

SGK yetkilileri ise Mehmet Bilenin 3 yl önce Diyarbakrdan bavuru yaparak daha önce çalt Sakaryadan günlerini isteyerek emeklilik bavurusunda bulunduunu söyledi. Sakaryadan çkarlan günler arasnda isim benzerlii olan dier Mehmet Bilene ait 500 gün de emekli olan Mehmet Bilenin dokümanlarna yansd. Yetkililer, emekli olan Mehmet Bilenin ald dokümanlarda kendi çalmas olmayan 500 günü görmesine ramen sessiz kaldn, Sakaryadan gelen günlerle birlikte emekli edildiini dile getirdi. Yetkililer daha sonra dier Mehmet Bilenin Sakaryada bavuru yapmas sonucu isim benzerliinden dolay 500 günün emekli olan Mehmet Bilene kaydnn tespit edildiini söyledi. Bunun üzerine emekli olan Mehmet Bilenin çarlarak durumun izah edildiini kaydeden yetkililer, yaplan tüm uralara ramen emekli olan Mehmet Bilene bir formül bulunamad için emekliliinin iptal edildii belirtti. Ayrca yetkililer bu durumun SGKdan kaynaklanmadn, emekli olan Mehmet Bilenin bakasna ait günlere ses çkarmamasndan kaynaklandn ve bu durumun görevlileri uyarmamasndan dolay yaandn ifade etti.

Ana Sayfaya Git