Ulu Cami Önünde İftar

Sur ilçesinde AK Parti tarafından "Gönlümüz Bir, Soframız Bir, Biz Birlikte Türkiye'yiz" temalı iftar programı düzenlendi. İftara katılan Kurtulmuş, " Bu vatana sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bu vatanın her köşesi hepimizindir" dedi.

Haberler 20.06.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Bizim Diyarbakrdan, stanbuldan, Hakkariden, Edirneden baka bir yerimiz, vatanmz yok. Bu vatana sk skya sahip çkacaz. Bu vatann her köesi hepimizindir. dedi.

Kurtulmu, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ile Sur ilçesinde partisince düzenlenen Gönlümüz Bir, Soframz Bir, Biz Birlikte Türkiyeyiz temal iftar programna katld.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan iftar programnda konuan Kurtulmu, sofrada birlik, beraberlik ve dirlik için dua edeceklerini söyledi.

Sur ilçesinin yaklp yklmasnn geride kaldn, bu milletin huzurla, güvenle sokaklar doldurduunu gördüünü ifade eden Kurtulmu, öyle konutu:

Türkün Kürte, Arapn Aceme, zenginin fakire, beyaz tenlinin siyah tenliye, hiç kimsenin birbirine üstünlüü yoktur. Hepimiz hazreti insanz, Allahn kullaryz, Muhammed Aleyhisselamn ümmetiyiz. Ayn noktaya dönüyor, ayn istikamete yürüyoruz. Aramza ayrlk sokulmamas için bilinçleri tazeliyoruz.

- Ana dili ana sütü kadar helaldir

Kurtulmu, 1 milyar 700 milyon Müslümann içinden bir grup olarak Diyarbakrda olduklarn, kiminin Türk kiminin ise Kürt olduunu kaydetti.

Kurtulmu, öyle devam etti:

Ana dili ana sütü kadar helaldir. Biz, insanlarn arasnda dilleri, etnik kökenleri ve tenlerinin renkleri dolaysyla asla ayrm yapmayz. Eer yaparsak Müslümanln dna çkm oluruz. Allahn bütün nimetleri bu corafyada, Müslümanlarn olduu yerde yer alt ve yer üstü kaynaklar var. Açlktan, ktlktan, bunlarla boumaktan maalesef ayakta duramyorlar. Paylamay, yardmlamay, yolda kalmn elinden tutmay maalesef beceremiyoruz. Allah bize birlii, dirlii, bir olmay öretmiken maalesef bakyorsunuz slam corafyasnda insanlar etnik ayrmlar ve kabilecilik üzerinden savalar yapyor. Mezheplerini, mereplerini, kültürlerini, dillerini ayrtrma vesilesi olarak klyor. Bunlardan arnma mevsimi tam da bu mevsimdir, ramazan mevsimidir.

Hiç kimsenin bu topraklardan baka gidecei bir yerinin olmadna deinen Kurtulmu, Suriye ve Iraktaki insanlarn çatmalardan ve zalim rejimden kaçarak Türkiyeye geldiklerini vurgulad.

Vatana skca sahip çkacaklarnn altn çizen Kurtulmu, unlar kaydetti:

Bizim Diyarbakrdan, stanbuldan, Hakkariden, Edirneden baka bir yerimiz, vatanmz yok. Bu vatana sk skya sahip çkacaz. Bu vatann her köesi hepimizindir. Diyarbakr zmirlinin vatandr, zmir Diyarbakrlnn vatandr. Hakkari Tekirdalnn vatandr, rnak Edirnelinin vatandr. Hep beraber bu kardelii yaayacaz. Bozmak isteyenlere frsat vermeyeceiz, fitnecileri aramza sokmayacaz. pleri baka d güçlerin elinde olanlara asla frsat vermeyeceiz. Sorunlarmz konuarak kardeçe, dostça çözerek yolumuza devam edeceiz.

- 80 milyon birliin, beraberliin, kardeliin tadn almtr

Kardelii ve beraberlii temin edeceklerini aktaran Kurtulmu, kimsenin burnunun kanamasna müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Kurtulmu, Sur ilçesinin aylarca teröristlerce yaklp ykldn ifade ederek, Deer miydi? Bunu yapanlar kendilerinden mi bunu yaptlar? Maalesef bu memlekette 40 senedir devam eden terör, bu memlekette kimsenin hayrna olmad. diye konutu.

Terörün maliyetine deinen Kurtulmu, unlar söyledi:

40 ylda bu ülke yaklak 1,5 trilyon dolar, terör dolaysyla, maliyete katland. Eer bu maliyet olmasayd bugün Türkiyede hiçbir yoksul, isiz kalmayacakt. Dolaysyla bu ar faturay artk ödemeyeceiz. Bu ülkedeki 80 milyon, birliin, beraberliin, kardeliin tadn almtr. Bu tad, azmzn tadn bozmayacaz. Kimse bir dierine üstünlük taslamayacak, bir dierinin yanln bir ekilde kullanarak fitneyi fesad ortaya koymayacak. nallah bir müddet sonra u Diyarbakrn sokaklarnda herkes gecenin geç saatlerine kadar huzur içerisinde yaayacak.

Kurtulmu, daha sonra beraberindekilerle tarihi Ulu Camide akam namazn kld.

Ana Sayfaya Git