Görüş Bildir

Ulu Cami Önünde İftar

Sur ilçesinde AK Parti tarafından "Gönlümüz Bir, Soframız Bir, Biz Birlikte Türkiye'yiz" temalı iftar programı düzenlendi. İftara katılan Kurtulmuş, " Bu vatana sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bu vatanın her köşesi hepimizindir" dedi.

Ulu Cami Önünde İftar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim Diyarbakır’dan, İstanbul'dan, Hakkari'den, Edirne'den başka bir yerimiz, vatanımız yok. Bu vatana sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bu vatanın her köşesi hepimizindir." dedi.

Kurtulmuş, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile Sur ilçesinde partisince düzenlenen "Gönlümüz Bir, Soframız Bir, Biz Birlikte Türkiye'yiz" temalı iftar programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında konuşan Kurtulmuş, sofrada birlik, beraberlik ve dirlik için dua edeceklerini söyledi.

Sur ilçesinin yakılıp yıkılmasının geride kaldığını, bu milletin huzurla, güvenle sokakları doldurduğunu gördüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türk'ün Kürt'e, Arap'ın Acem'e, zenginin fakire, beyaz tenlinin siyah tenliye, hiç kimsenin birbirine üstünlüğü yoktur. Hepimiz hazreti insanız, Allah'ın kullarıyız, Muhammed Aleyhisselamın ümmetiyiz. Aynı noktaya dönüyor, aynı istikamete yürüyoruz. Aramıza ayrılık sokulmaması için bilinçleri tazeliyoruz."

- "Ana dili ana sütü kadar helaldir"

Kurtulmuş, 1 milyar 700 milyon Müslümanın içinden bir grup olarak Diyarbakır'da olduklarını, kiminin Türk kiminin ise Kürt olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ana dili ana sütü kadar helaldir. Biz, insanların arasında dilleri, etnik kökenleri ve tenlerinin renkleri dolayısıyla asla ayrım yapmayız. Eğer yaparsak Müslümanlığın dışına çıkmış oluruz. Allah'ın bütün nimetleri bu coğrafyada, Müslümanların olduğu yerde yer altı ve yer üstü kaynakları var. Açlıktan, kıtlıktan, bunlarla boğuşmaktan maalesef ayakta duramıyorlar. Paylaşmayı, yardımlaşmayı, yolda kalmışın elinden tutmayı maalesef beceremiyoruz.  Allah bize birliği, dirliği, bir olmayı öğretmişken maalesef bakıyorsunuz İslam coğrafyasında insanlar etnik ayrımlar ve kabilecilik üzerinden savaşlar yapıyor. Mezheplerini, meşreplerini, kültürlerini, dillerini ayrıştırma vesilesi olarak kılıyor. Bunlardan arınma mevsimi tam da bu mevsimdir, ramazan mevsimidir."

Hiç kimsenin bu topraklardan başka gideceği bir yerinin olmadığına değinen Kurtulmuş, Suriye ve Irak'taki insanların çatışmalardan ve zalim rejimden kaçarak Türkiye'ye geldiklerini vurguladı.

Vatana sıkıca sahip çıkacaklarının altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bizim Diyarbakır’dan, İstanbul'dan, Hakkari'den, Edirne'den başka bir yerimiz, vatanımız yok. Bu vatana sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Bu vatanın her köşesi hepimizindir. Diyarbakır İzmirlinin vatanıdır, İzmir Diyarbakırlının vatanıdır. Hakkari Tekirdağlının vatanıdır, Şırnak Edirnelinin vatanıdır. Hep beraber bu kardeşliği yaşayacağız. Bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, fitnecileri aramıza sokmayacağız. İpleri başka dış güçlerin elinde olanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Sorunlarımızı konuşarak kardeşçe, dostça çözerek yolumuza devam edeceğiz."

- "80 milyon birliğin, beraberliğin, kardeşliğin tadını almıştır"

Kardeşliği ve beraberliği temin edeceklerini aktaran Kurtulmuş, kimsenin burnunun kanamasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Kurtulmuş, Sur ilçesinin aylarca teröristlerce yakılıp yıkıldığını ifade ederek, "Değer miydi? Bunu yapanlar kendilerinden mi bunu yaptılar? Maalesef bu memlekette 40 senedir devam eden terör, bu memlekette kimsenin hayrına olmadı." diye konuştu.

Terörün maliyetine değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"40 yılda bu ülke yaklaşık 1,5 trilyon dolar, terör dolayısıyla, maliyete katlandı. Eğer bu maliyet olmasaydı bugün Türkiye'de hiçbir yoksul, işsiz kalmayacaktı. Dolayısıyla bu ağır faturayı artık ödemeyeceğiz. Bu ülkedeki 80 milyon, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin tadını almıştır. Bu tadı, ağzımızın tadını bozmayacağız. Kimse bir diğerine üstünlük taslamayacak, bir diğerinin yanlışını bir şekilde kullanarak fitneyi fesadı ortaya koymayacak. İnşallah bir müddet sonra şu Diyarbakır'ın sokaklarında herkes gecenin geç saatlerine kadar huzur içerisinde yaşayacak."

Kurtulmuş, daha sonra beraberindekilerle tarihi Ulu Cami'de akşam namazını kıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi