Umutlar tükendi!

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, issizlik, pahalılık ve enflasyon, gelecek açısından umutları tükettiğini iddia etti.

Haberler 13.08.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, salgn döneminde yaanan ekonomik skntlara deinirken, Ekonomik kniz, isizlik, pahalln tohplumda umutlar tükettiini iddia etti.

EKONOM UMUTLARI TÜKETT

Yazl açklama yapan Bozan, ekonominin yanl politikalarla yönetildiini öne sürerek öyle dedi; Maalesef, vatandamzn, gelecek ile ilgili umudunu yitirdii bir süreci yayoruz. Ekonomik kriz, issizlik, pahalilik, eflasyon, TLnin yabanc para brimlerine kar deer kayb etmesi, Vatandan ciddi bir saysnn, faizli kredilere bulamas, i olanlarn bile ay sonunu getirememesi, Alacak verecek davalarnn artmas. sadece Diyarbakrda icra dairelerinde 400 bin dosyann biriktii söylenmekte, Borç veya yokluktan, içine dütüü bunalmdan dolay intihar eden kii ve ailelerin artmas Ak Parti yönetimindeki günümüz Türkiyesinde, basta gençler olmak üzere, ne içi, ne memur, ne emekli, ne esnaf ve ne de çiftçinin, hiç kimsenin gelecee dair bir umudu kalmad.

VRÜSÜN ETKS GÖZARDI EDLMEZ

Elbette, yaanan ekonomik kirizde dünyadaki gelimelerin ve Korona vürüs salgnn etkisi vardr. Ama temel mesele ekonominin yanl yönetilmesidir. diyen Bozan, ktidar sanal alemde sanal rakamlarla, sanal dümanlar ve suni gündemler üreterek vatanda uyutmaya kandrmaya çalyor. dedi.

sizlie de deinen Bozan, stihdam edilenlerin says, geçen yln mays ayna göre 2 milyon 411 bin kii azalacak, ancak isiz says artmayacak, aksine mays aynda isiz says 331 bin kii azalm! ve 2 milyon 411 bin isiz buharlam gitmi (!) Halbu ki, Kendilerinin kabul ettii 3 milyon 826 bin isize ilave olarak, 3,5 milyon kii, ksa çalma ödenei statüsünde ve 1 milyon 700 bin kiide ücretsiz izne yollanm durumunda. Devlet, 5 milyon 200 bin kiilik bu kitleyi, isiz saymamak için, özel sektörün içi çkartmasn yasaklam ve her ay milyarlarca lira harcyor. Bakalm bu desteklemeye daha ne kadar devam edebilecek? eklinde konutu.

DYARBAKIRDAK SZLK ORANI

Saadet Parti l Bakan Bozan, Diyarbakrdaki isizlie de deinerek öyle dedi; Tuik, l Baznda rakamlar vermesede uzmanlarn ifadelerine göre, Diyarbakrdaki isizlik oranlarnn çok daha yüksek rakamlarda olduu biliniyor. sizlik rakamlar bu haldeyken, peki i sahibi dediimiz kiilerin hali ne durumda? u vatandan ve ekonominin içinde bulunduu vahanmeti göstermede yeterli sanrm.*

Ana Sayfaya Git