Umutlar tükendi!

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, issizlik, pahalılık ve enflasyon, gelecek açısından umutları tükettiğini iddia etti.

Umutlar tükendi!

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, salgın döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılara değinirken, "Ekonomik kniz, işsizlik, pahalılığın tohplumda umutları tükettiğini iddia etti.

EKONOMİ UMUTLARI TÜKETTİ

Yazılı açıklama yapan Bozan, ekonominin yanlış politikalarla yönetildiğini öne sürerek şöyle dedi; "Maalesef, vatandaşımızın, gelecek ile ilgili umudunu yitirdiği bir süreci yaşıyoruz. Ekonomik kriz, issizlik, pahalilik, eflasyon, TL'nin yabancı para brimlerine karşı değer kayb etmesi, Vatandaşın ciddi bir sayısının, faizli kredilere bulaşması,  İşi olanların bile ay sonunu getirememesi, Alacak verecek davalarının artması. sadece Diyarbakır'da icra dairelerinde 400 bin dosyanın biriktiği söylenmekte, Borç veya yokluktan, içine düştüğü bunalımdan dolayı intihar eden kişi ve ailelerin artması… Ak Parti yönetimindeki günümüz Türkiyesinde, basta gençler olmak üzere, ne işçi, ne memur, ne emekli, ne esnaf ve ne de çiftçinin, hiç kimsenin geleceğe dair bir umudu kalmadı."

VİRÜSÜN ETKİSİ GÖZARDI EDİLMEZ

"Elbette, yaşanan ekonomik kirizde  dünyadaki gelişmelerin ve Korona vürüs salgının etkisi vardır. Ama temel mesele ekonominin yanlış yönetilmesidir." diyen Bozan, "İktidar sanal alemde sanal rakamlarla, sanal düşmanlar ve suni gündemler üreterek vatandaşı uyutmaya kandırmaya çalışıyor." dedi.

İşsizliğe de değinen Bozan, "İstihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın mayıs ayına göre 2 milyon 411 bin kişi azalacak, ancak işsiz sayısı artmayacak, aksine mayıs ayında işsiz sayısı 331 bin kişi azalmış! ve 2 milyon 411 bin işsiz  "buharlaşmış gitmiş (!) Halbu ki, Kendilerinin kabul ettiği 3 milyon 826 bin işsize ilave olarak, 3,5 milyon kişi, “kısa çalışma ödeneği” statüsünde ve 1 milyon 700 bin kişide “ücretsiz izne” yollanmış durumunda. Devlet, 5 milyon 200 bin kişilik bu kitleyi, işsiz saymamak için, özel sektörün işçi çıkartmasını yasaklamış ve her ay milyarlarca lira harcıyor. Bakalım bu desteklemeye daha ne kadar devam edebilecek?" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'DAKİ İŞSİZLİK ORANI

Saadet Parti İl Başkanı Bozan, Diyarbakır'daki işsizliğe de değinerek şöyle dedi; "Tuik, İl Bazında rakamları vermesede uzmanların ifadelerine göre, Diyarbakırdaki işsizlik oranlarının çok daha yüksek rakamlarda olduğu biliniyor. İşsizlik rakamları bu haldeyken, peki iş sahibi dediğimiz kişilerin hali ne durumda? Şu  vatandaşın ve ekonominin içinde bulunduğu vahanmeti göstermede yeterli sanırım.*

Kaynak: Diyarbakır Söz