Üretime DEDAŞ darbesi!

Ayşik köyünde 2 günden bu yana elektriklerin kesik olması vatandaşları mağdur ederken, bu durumdan köydeki üretim tesisleri ile yüzlerce çalışan etkilendi.

Haberler 26.01.2022 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meteorolojinin günler öncesinden haber vermesine ramen hiçbir tedbir almayan ve vatandan günlük yaamn çileye çeviren DEDA, elektrik kesintileriyle üretime de darbe vuruyor.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesine bal krsal mahallelerden Ayik köyünde 2 günden bu yana elektriklerin kesik olmas vatandalar madur ederken, bu durumdan köydeki üretim tesisleri de etkilendi.

sizliin had safhada bulunduu bölgede üretime dayal tesisler kuran yatrmclar da zarara uratan DEDA yüzünden üretim de durma noktasna geldi. Kar ya nedeniyle meydana gelen arzalar gidermekte geç kalan DEDAa ulamakta zorluk çektiklerini belirten vatandalar duruma isyan etti.

Ayik köyünde kurulu bulunan büyükba hayvan çiftliinde günlerdir süt sam yapamadklarn ifade eden iletme çalan Mehmet çakmak, Diyarbakr Söze yapt açklamada, elektriklerin kesik olmas nedeniyle iletmenin binlerce liralk zarara uradn kaydetti.

ONLARCA ç çALIMAYA ARA VERD

çakmak, iki gündür elektrikler kesik.DEDA yüzünden rezalet yayoruz. Perian olmuuz. Bu çiftliin günlük zarar en az 50 bin liradr. 2 ton süt elektrikler kesik olduu için çöpe gitti. 150 bin liralk jeneratörümüz 2 gündür aralksz çalt için patlad. Burada çalan onlarca içi elektrikler kesik olduu için çalamyor. Elektrik faturasn bir gün geciktirsen DEDA ertesi gün bunu icraya veriyor. Üstelik arza için DEDAa da ulaamyoruz, muhatap bulamyoruz. Elektrik arzasnn giderilmesini bekliyoruz.

Köy sakinlerinden Salih çolak ise kar yann ardndan ortalama 42 saat boyunca elektrik kesintisi yaadklarn ve evlerde büyük maduriyetler yaandna dikkati çekti. çolak, kesintiler nedeniyle su ihtiyaçlarn da karlayamadklarn anlatt.

Ana Sayfaya Git