Görüş Bildir

Üretime DEDAŞ darbesi!

Ayşik köyünde 2 günden bu yana elektriklerin kesik olması vatandaşları mağdur ederken, bu durumdan köydeki üretim tesisleri ile yüzlerce çalışan etkilendi.

Üretime DEDAŞ darbesi!

Meteorolojinin günler öncesinden haber vermesine rağmen hiçbir tedbir almayan ve vatandaşın günlük yaşamını çileye çeviren DEDAŞ, elektrik kesintileriyle üretime de darbe vuruyor.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Ayşik köyünde 2 günden bu yana elektriklerin kesik olması vatandaşları mağdur ederken, bu durumdan köydeki üretim tesisleri de etkilendi.

İşsizliğin had safhada bulunduğu bölgede üretime dayalı tesisler kuran yatırımcıları da zarara uğratan DEDAŞ yüzünden üretim de durma noktasına geldi. Kar yağışı nedeniyle meydana gelen arızaları gidermekte geç kalan DEDAŞ’a ulaşmakta zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar duruma isyan etti.

Ayşik köyünde kurulu bulunan büyükbaş hayvan çiftliğinde günlerdir süt sağımı yapamadıklarını ifade eden işletme çalışanı Mehmet Çakmak, Diyarbakır Söz'e yaptığı açıklamada, elektriklerin kesik olması nedeniyle işletmenin binlerce liralık zarara uğradığını kaydetti.

“ONLARCA İŞÇİ ÇALIŞMAYA ARA VERDİ”

Çakmak, “iki gündür elektrikler kesik.DEDAŞ yüzünden rezalet yaşıyoruz. Perişan olmuşuz. Bu çiftliğin günlük zararı en az 50 bin liradır. 2 ton süt elektrikler kesik olduğu için çöpe gitti. 150 bin liralık jeneratörümüz 2 gündür aralıksız çalıştığı için patladı. Burada çalışan onlarca işçi elektrikler kesik olduğu için çalışamıyor. Elektrik faturasını bir gün geciktirsen DEDAŞ ertesi gün bunu icraya veriyor. Üstelik arıza için DEDAŞ’a da ulaşamıyoruz, muhatap bulamıyoruz. Elektrik arızasının giderilmesini bekliyoruz.

Köy sakinlerinden Salih Çolak ise kar yağışının ardından ortalama 42 saat boyunca elektrik kesintisi yaşadıklarını ve evlerde büyük mağduriyetler yaşandığına dikkati çekti. Çolak, kesintiler nedeniyle su ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını anlattı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi