Üstad anılıyor

Üstad Bediüzzaman Said Nursi vefatının 62'inci sene-i devriyesinde vefat ettiği Şanlıurfa'da düzenlenecek mevlid etkinliği ile yâd edilecek.

Haberler 26.04.2022 - 03:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri 23 Mart 1960 tarihinde anlurfa pek Palas Otelinde vefat etmiti. Üstadn vefatndan sonra sevenleri ve talebeleri tarafndan her yl anlurfada mevlid program düzenleniyor.

Bu yl, Üstadn vefatnn 62inci yl dönümünde, Hazreti brahimin (aleyhi selam) doduu makam ve Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildii yer olan Mevlid-i Halil (Dergh) Camiinde mevlid etkinlii düzenlenecek.

Teravih namazndan sonra mevlid okunarak, Üstadn hayatndan kesitler paylalacak. Son 2 yldr salgn sebebi ile mevlid etkinlii yaplamamt.

anlurfa halk tarafndan organize edilen ve her Ramazan aynda Kadir gecesinden bir gece önce tertip edilen etkinlie, Bediüzzaman Hazretlerinin sevenleri, talebeleri ile Türkiyenin ve dünyann dört bir yanndan misafirlerin katlmas bekleniyor.

anlurfann dört bir taraf Üstadn vecizeleri ile donatld

anlurfa Büyükehir Belediyesi kentin dört bir tarafndaki billboardlar üstadn seçme vecizeleri ile donatt. Ömrünün en son demlerini Urfada yaayan Üstad Bediüzzaman, Bütün Urfa halkna çoluk ve çocuuna ve mezarda yatanlarna her sabah dua ediyorum. Ve bütün Urfallara selam ediyorum. Urfa tayla toprayla mübarektir. Ben çok hastaym onlar da bana dua etsinler. demiti.

Yaplan mevlitler, Bediüzzamann hizmetlerini hatrlamak için yaplyor

Yazar Abdulkadir kbal, Bediüzzaman için yaplan mevlitler gayet güzeldir. Farkl bir mevlittir. Yaplan mevlidde zikir, ibadet ve Kuran okumak var. Esas olan ey; buraya gelecek olanlarn tanmas, görümesi ve hemhal olmalar birinci dereceden ön plandadr. Program, yats ve teravih namaznn ardndan yaplacaktr. Türkiyenin her tarafndan insanlar gelip mevlide itirak edecekler. Yaplan mevlitler, Bediüzzamann hizmetlerini hatrlamak için yaplyor. nallah yaplacak mevlid hayrlara vesile olur. Müslümanlarn birlik ve beraberliine inallah vesile olur. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git