Görüş Bildir

Üstad anılıyor

Üstad Bediüzzaman Said Nursi vefatının 62'inci sene-i devriyesinde vefat ettiği Şanlıurfa'da düzenlenecek mevlid etkinliği ile yâd edilecek.

Üstad anılıyor

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri 23 Mart 1960 tarihinde Şanlıurfa İpek Palas Oteli'nde vefat etmişti. Üstad'ın vefatından sonra sevenleri ve talebeleri tarafından her yıl Şanlıurfa'da mevlid programı düzenleniyor.

Bu yıl, Üstad'ın vefatının 62'inci yıl dönümünde, Hazreti İbrahim'in (aleyhi selam) doğduğu makam ve Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Mevlid-i Halil (Dergâh) Camii'nde mevlid etkinliği düzenlenecek.

Teravih namazından sonra mevlid okunarak, Üstad'ın hayatından kesitler paylaşılacak. Son 2 yıldır salgın sebebi ile mevlid etkinliği yapılamamıştı.

Şanlıurfa halkı tarafından organize edilen ve her Ramazan ayında Kadir gecesinden bir gece önce tertip edilen etkinliğe,  Bediüzzaman Hazretlerinin sevenleri, talebeleri ile Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından misafirlerin katılması bekleniyor.

"Şanlıurfa'nın dört bir tarafı Üstad'ın vecizeleri ile donatıldı"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentin dört bir tarafındaki billboardları üstadın seçme vecizeleri ile donattı. Ömrünün en son demlerini Urfa'da yaşayan Üstad Bediüzzaman, "Bütün Urfa halkına çoluk ve çocuğuna ve mezarda yatanlarına her sabah dua ediyorum. Ve bütün Urfalılara selam ediyorum. Urfa taşıyla toprağıyla mübarektir. Ben çok hastayım onlar da bana dua etsinler." demişti.

"Yapılan mevlitler, Bediüzzaman'ın hizmetlerini hatırlamak için yapılıyor"

Yazar Abdulkadir İkbal, "Bediüzzaman için yapılan mevlitler gayet güzeldir. Farklı bir mevlittir. Yapılan mevlidde zikir, ibadet ve Kur'an okumak var. Esas olan şey; buraya gelecek olanların tanışması, görüşmesi ve hemhal olmaları birinci dereceden ön plandadır. Program, yatsı ve teravih namazının ardından yapılacaktır. Türkiye’nin her tarafından insanlar gelip mevlide iştirak edecekler. Yapılan mevlitler, Bediüzzaman’ın hizmetlerini hatırlamak için yapılıyor. İnşallah yapılacak mevlid hayırlara vesile olur. Müslümanların birlik ve beraberliğine inşallah vesile olur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi