Uyarılara rağmen sigarayı elinden bırakmadı, cezayı yedi

İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği ek genelge ile harekete geçen Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi ekipleri, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve toplu taşıma gibi araç duraklarında sigara denetimi başlattı. Ekipler, uyarılara rağmen elinden sigarayı bırakmayan bir kişiye ceza kesti.

Haberler 13.11.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn 81 il valiliine gönderdii ek genelge ile harekete geçen Diyarbakrn Yeniehir lçe Belediyesi ekipleri, vatandalarn youn olarak bulunduu cadde, sokak ve toplu tama gibi araç duraklarnda sigara denetimi balatt. Ekipler, uyarlara ramen elinden sigaray brakmayan bir kiiye ceza kesti.

UYARIYA BLE ALDIRI ETMED

Yeniehir lçe Kaymakaml ve belediye ekiplerince kentin en ilek bölgelerinden olan Ofis Ekinciler Caddesi ve Sanat Sokann giri ve çklarnda sürdürülen denetimlerde maske kontrolü yaplarak sigara içilmesinin yasakland uyarsnda bulundu. Baz ahslar uyarlar dikkate almayp zabta ekiplerinin ikazlarna kar ceza kesilmesinde srarc olunca, ekipler sigara içen ve sosyal mesafe ile maske kuralna uymayan ahsa cezai ilem uygulad.

SGARA çME DENETM YAPTI

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, solunum yoluyla kolayca bulaabilen korona virüs salgnnn önlenmesine yönelik sigara içen, maskeyi çene altna indiren ve yanl kullananlar için denetimlerin aralksz bir ekilde sürdürüleceini söyledi. Sosyal mesafe, temizlik ve maske kontrollerin sürekli olarak devam ettiini belirten Kaymakam Beikci, çileri Bakanlmzn bugün itibariyle hayata geçirdii ek genelge ile birlikte solunum yoluyla kolayca bulaabilen korona virüs salgnnn önlenmesi adna, sigara içen, maskeyi çene altna indiren ve yanl kullananlar için ekiplerimiz denetimlerini sklatrd. Ekiplerimiz solunum yoluyla kolayca bulaabilen korona virüs salgnnn yaylmnn önlenmesi için sürdükleri denetimlerde özellikle vatandalarmzn youn olarak bulunduu cadde ve sokaklar, trafie kapal alanlar ve toplu tama araç duraklar gibi alanlarda sigara içme yasann getirildii uyarsnda da bulunmaktadrlar dedi.

Ana Sayfaya Git