Uyuşturucu mekanı yapılar yıktırılıyor!

Sur ilçesine bağlı Cevat Paşa Mahallesi’nde 43 metruk bina, uyuşturucu kullanım alanlarına dönüştürüldü. Mahalle muhtarı Mehmet Değer, binaların denetlenmesi gerektiğini söylerken, Sur İlçe Belediyesi yapılar için yıkım kararı alarak, ilana çıktı.

Haberler 07.05.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinde uyuturucu kullanm son yllarda özellikle gençler arasnda artarken, bununla birlikte ilçede hrszlk olaylarnda da ciddi artn yaand belirtiliyor. Uyuturucu kullanmnn youn olduu Cevat Paa Mahallesinde bulunan ve birçou tarihi olan 43 metruk binann uyuturucu kullanm mekanlarna dönütürüldüü ifade ediliyor.

Mahallede artan uyuturucu kullanmna ilikin konuan Mahalle Muhtar Mehmet Deer, tespit edilen 43 metruk binada gençlerin uyuturucu kulland bilgisini verdi. Özellikle pandemi ve kapanmalarla birlikte meydana gelen isizlik nedeniyle uyuturucu kullanmnn arttna dikkati çeken Deer, Surda 4 mahallenin yklmasyla birlikte Cevat Paa Mahallesine yaplan göçlerle nüfusun 8 bine kadar çktn kaydetti. Mahalledeki metruk ve tarihi binalarn bulunduu alanlarn çöplük ve uyuturucu alanlarna döndüünü söyleyen Deer, yine bu binalarda fuhuun dahi yapldn aktard.

PANDEMDE KULLANIM ARTTI

Uyuturucu kullanmnn özellikle pandemi sürecinde arttna dikkati çeken Deer, Son zamanlarda pandemiden dolay oluan eve kapanmalar, artan stres ve bask bu oran arttrd dedi. Uyuturucu kullanlmasyla birlikte mahallede bamllarn uyuturucu bulmak için hrszla yöneldiini belirten Deer, pencere, internet kablolar gibi milyonlarca TL deerinde hrszln yapldn kaydetti. Deer, son dönemlerde internet kablolarnn çalnmasnn artyla birlikte uzaktan eitim gören örencilerin de madur olduu sözlerine ekledi.

METRUK BNALARDA DENETM

Mahallelerinde yaanan bu olaylarn son bulmasn talep eden Deer, Buna kar yaplabilecek en iyi önlem, metruk binalarn tamamen yklp çocuklar için oyun alan, park gibi alanlara çevrilmesidir. Kötü görünüm ve bu alkanlklar ancak böyle engellenebilir. Yetkililerin bu sokaklarda sk sk denetim yapmasn istiyoruz. Özellikle metruk binalarn sklkla denetlenmesi gerekiyor ifadesinde bulundu.

YAPILARA YIKIM KARARI ALINDI

Öte yandan metruk yaplarla ilgili alnan kararlar dorultusunda ykmlar gerçekletiren Sur ilçe Belediye Bakanl, söz konusu 44 metruk yapnn ykm için de, ilan duyurusu yapt. Sur Belediyesi Fen leri Müdürlüü, söz konusu metruk 44 yapnn yakm için, 17 Mays tarihinde ihale yaplacan ilan ederken, 120 gün içerisinde ykmlarnn tamamlanmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git