Uzay Haber’e Oscar ödülü!

GAP Gazeteciler Birliği tarafından organize edilen 15. GAP OSCARLARI değerlendirmesinde, Habercilik alanında kendini ulusal ve uluslararası düzeyde kanıtlayan Uzay Haber “Yılın televizyon Kanalı” Gazeteci Ömer Büyüktimur’a da “En başarılı gazeteci” dalında ödüle değer görüldü.

Haberler 16.05.2022 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Gazeteciler Birlii 15. GAP OSCAR ödülleri Malatyada sahiplerini buldu. Uzay Haber Televizyonu ve Diyarbakr Söz Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur ise, Yln en baarl gazetecesi dalnda ödüle deer görüldü.

Cumartesi günü Malatya Büyükehir Belediyesi Yeni Nikah Saray Salonunda düzenlenen törende, Gap Gazeteciler Birliinin juri üyeleri tarafndan ulusal ve uluslar aras düzeyde barl çalmalaryla dikkat çeken, siyasetçi, gazeteci, yazar, i adam, akademisyen ve bürokratlar ile yayn kurulularna yönelik çeitli dallarda ödüller verildi.

BAARILI DEVLET ADAMI

En baarl devlet adam ödülüne layk bulunan Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbakan Ersin Tatarn teekkür mesajnn, sinevizyon eliinde görüntülü izlendii, ödülünü ise Tatar adna KKTC Gaziantep Bakonsolosu Fahri Yönlüerin ald törende, En baarl makam ödülü Krgzistann Ankara Büyükelçisi Kubançbek Ömüraliyeve, En baarl bakan ödülü ise Irak Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluumlar Sorumlu Devlet Bakan Aydn Marufa verildi.

EN BAARILI SYASETç

En baarl siyasetçi ödülünün TBMM Milli Savunma Komisyonu Bakan, AK Parti Adyaman Milletvekili Ahmet Aydna, En baarl vali ödülünün Hakkari Valisi dris Akbyka, En baarl belediye bakan ödülü ise Malatya Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkana verildi.

EN BAARILI GAZETEC

15. Gap Oscarlar ödül töreninde Uzay Haber Televizyonu Yln Haber Kanal seçilirken, Genel Yayn Yönetmenimiz Ömer Büyüktimurda Yln en baarl gazetecileri dalnda ödüle deer görüldü. Ödülleri AK Parti Malatya l Bakan hsan Koca, Genel Yayn Yönetmenimiz Ömer Büyüktimura takdim etti. Büyüktimur törende, Uzal Haber Televizyonunu baarya tayan en büyük etkenin kanal çalanlarndan daha çok izleyicileri olduunu belirterek, Bizi büyüten, gelitiren, baarya koturan, sorumluluk yükleyen izleyicilerimizdir. Ksa sürede gelitik, bugün artk 184 ülkede izlenen bir kanalz. Bunda Diyarbakr bata olmak üzere bölgedeki izleyicilerimizin de, katks büyüktür. Uzay Haberin temel ilkesi, sokaktaki vatandan sesi olmaktr. Saldrgan dei, uzlay önemseyen, benimseyen bir yayn anlayyla, çözüm odakl bir yol çiziyoruz dedi.

Büyüktimur, Uzay Haber Televizyonu kanaln Yln Haber Kanal ödülüne layk gören ve kendilerini de Yln baarl gazeteci kategorisinde seçen Gap Gazeteciler Birlii Yönetim Kurulu Bakan Zeynel Abidin Kymaz ive yönetim kurul ile juri üyelerine teekkür etti.

PETEKKAYA VE KAHTALI MIçI

Programda ayrca ünlü sinema sanatçs Erkan Petekkaya ile ses sanatçlar Kahtal Mçya da ödül takdim edildi.

TÖRENDEK KONUMALAR

Malatya Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan, törendeki konumasnda, kentin tarihi ve turistik deerleri hakknda bilgi verdi, Anadolunun Türklemesinde Malatyann büyük rolü bulunduunu anlatt.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur çalk da organizasyonun Malatyada yaplmasndan duyduu mutluluu belirtti. Yln siyasetçisi seçilen AK Parti Adyaman Milletvekili Ahmet Aydnda, Malatya ve Adyamann kardeliine dikkat çekti.

Törende En baarl bürokrat ödülü alan Cumhurbakan Badanman Yalçn Topçu da millet olarak her zaman balarn dik olacan belirterek Tam bamsz, her alanda güçlü bir Türkiye ile en hem bölgemizde hem dünyadaki bütün küresel oyunlar Uzun Adamla birlikte bozacaz. Kimse bizi Kürtü ile Alevisi ile Türkmeni ile bir millet olmaktan alkoyamayacak, bir vatan olmaktan alkoyamayacak, bir bayrak olmaktan ayr koyamayacak, bir devlet olmaktan ayr koyamayacak. Önümüzdeki asr Türk asr olacak. dedi.

ULUSLARARASI ALANA YAYILDIK

GAP Gazeteciler Birlii Genel Bakan Zeynel Abidin Kymaz da ödül törenini Kovid-19 salgn döneminde gerçekletiremediklerini belirterek refah içinde, mutlu, huzurlu ekilde bundan sonraki süreçte de ödül törenlerine devam etmek istediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git