Görüş Bildir

Uzay Haber’e Oscar ödülü!

GAP Gazeteciler Birliği tarafından organize edilen 15. GAP OSCARLARI değerlendirmesinde, Habercilik alanında kendini ulusal ve uluslararası düzeyde kanıtlayan Uzay Haber “Yılın televizyon Kanalı” Gazeteci Ömer Büyüktimur’a da “En başarılı gazeteci” dalında ödüle değer görüldü.

Uzay Haber’e Oscar ödülü!

GAP Gazeteciler Birliği 15. GAP OSCAR'ı ödülleri Malatya'da sahiplerini buldu. Uzay Haber Televizyonu ve Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur ise, “Yılın en başarılı gazetecesi” dalında ödüle değer görüldü.

Cumartesi günü Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Sarayı Salonu'nda düzenlenen törende, Gap Gazeteciler Birliği’nin juri üyeleri tarafından ulusal ve uluslar arası düzeyde başırılı çalışmalarıyla dikkat çeken, siyasetçi, gazeteci, yazar, iş adamı, akademisyen ve bürokratlar ile yayın kuruluşlarına yönelik çeşitli dallarda ödüller verildi.

BAŞARILI DEVLET ADAMI

"En başarılı devlet adamı" ödülüne layık bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın teşekkür mesajının, sinevizyon eşliğinde görüntülü izlendiği, ödülünü ise Tatar adına KKTC Gaziantep Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in aldığı törende, "En başarılı makam" ödülü Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'e, "En başarılı bakan" ödülü ise Irak Bölgesel Yönetimi Etnik ve Dini Oluşumlar Sorumlu Devlet Bakanı Aydın Maruf'a verildi.

EN BAŞARILI SİYASETÇİ

"En başarılı siyasetçi" ödülünün TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'a, "En başarılı vali" ödülünün Hakkari Valisi İdris Akbıyık'a, "En başarılı belediye başkanı" ödülü ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a verildi.

EN BAŞARILI GAZETECİ

15. Gap Oscarları ödül töreninde Uzay Haber Televizyonu “Yılın Haber Kanalı” seçilirken, Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur’da “Yılın en başarılı gazetecileri” dalında ödüle değer görüldü. Ödülleri AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur’a takdim etti. Büyüktimur törende, Uzal Haber Televizyonunu başarıya taşıyan en büyük etkenin kanal çalışanlarından daha çok izleyicileri olduğunu belirterek, “Bizi büyüten, geliştiren, başarıya koşturan, sorumluluk yükleyen izleyicilerimizdir. Kısa sürede geliştik, bugün artık 184 ülkede izlenen bir kanalız. Bunda Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki izleyicilerimizin de, katkısı büyüktür. Uzay Haber’in temel ilkesi, sokaktaki vatandaşın sesi olmaktır. Saldırgan değiş, uzlaşıyı önemseyen, benimseyen bir yayın anlayışıyla, çözüm odaklı bir yol çiziyoruz” dedi.

Büyüktimur, Uzay Haber Televizyonu kanalını “Yılın Haber Kanalı” ödülüne layık gören ve kendilerini de “Yılın başarılı gazeteci” kategorisinde seçen Gap Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ive yönetim kurul ile juri üyelerine teşekkür etti.

PETEKKAYA VE KAHTALI MIÇI

Programda ayrıca ünlü sinema sanatçısı Erkan Petekkaya ile ses sanatçıları Kahtalı Mıçı'ya da ödül takdim edildi.

TÖRENDEKİ KONUŞMALAR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, törendeki konuşmasında, kentin tarihi ve turistik değerleri hakkında bilgi verdi, Anadolu'nun Türkleşmesinde Malatya'nın büyük rolü bulunduğunu anlattı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da organizasyonun Malatya'da yapılmasından duyduğu mutluluğu belirtti. Yılın siyasetçisi seçilen AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’da, Malatya ve Adıyaman’ın kardeşliğine dikkat çekti.

Törende "En başarılı bürokrat" ödülü alan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da millet olarak her zaman başların dik olacağını belirterek "Tam bağımsız, her alanda güçlü bir Türkiye ile en hem bölgemizde hem dünyadaki bütün küresel oyunları Uzun Adam'la birlikte bozacağız. Kimse bizi Kürt'ü ile Alevi'si ile Türkmen'i ile bir millet olmaktan alıkoyamayacak, bir vatan olmaktan alıkoyamayacak, bir bayrak olmaktan ayrı koyamayacak, bir devlet olmaktan ayrı koyamayacak. Önümüzdeki asır Türk asrı olacak." dedi.

ULUSLARARASI ALANA YAYILDIK

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da ödül törenini Kovid-19 salgını döneminde gerçekleştiremediklerini belirterek refah içinde, mutlu, huzurlu şekilde bundan sonraki süreçte de ödül törenlerine devam etmek istediklerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi