Vali adına kanmayın!

Vali Su’nun adını kullanarak yardım toplama bahanesiyle yapılan telefon dolandırıcılığı alarmı verildi. Vatandaş uyarıldı, olası durumda ihbar edilmesi istenildi.

Haberler 24.05.2022 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, yardm toplama bahanesiyle Diyarbakr Valisi Ali hsan Su ve üst düzey yetkililerin isimleri kullanlarak, yaplan telefon dolandrcl olaylarna kar uyarda bulundu. Olas hallerde polis ve jandarmaya ihbar edilmesi istenildi.

SM KULLANILARAK DOLANDIRICILIK

Valilikten yaplan yazl açklamada, son zamanlarda kendisini Diyarbakr Valilii Özel Kalem Müdürlüü personeli olarak tantan kii ya da kiiler tarafndan Vali Ali hsan Su ve üst düzey bürokratlarn isimleri kullanlarak i adamlar ve hayrsever vatandalarn ev, i ve cep telefonlarndan arandklar, çeitli bahanelerle Valilik adna ba ve yardm kampanyas ad altnda para talebinde bulunularak dolandrcla teebbüs ettikleri duyumu alnd bildirildi.

BÖYLE BR TALEP SÖZ KONUSU DEL

Valiliin veya herhangi bir kamu kurumun, vatandalardan telefon, e-posta veya dier iletiim yollaryla herhangi bir amaçla yardm toplama gibi bir talebi veya yönteminin kesinlikle bulunmad ifade edilen açklamada unlar kaydedildi:

112 ACIL çARIYA HBARDA BULUNULSUN

Herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adn kullanarak iletiim yollaryla yardm talebinde bulunan dolandrclara hiçbir ekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karlaan vatandalarmzn l Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Komutanlna 112 Acil çar hattndan ihbarda bulunmalar ya da Cumhuriyet Basavclklarna suç duyurusunda bulunmalar önemle rica olunur.

Ana Sayfaya Git