Vali adına kanmayın!

Vali Su’nun adını kullanarak yardım toplama bahanesiyle yapılan telefon dolandırıcılığı alarmı verildi. Vatandaş uyarıldı, olası durumda ihbar edilmesi istenildi.

Vali adına kanmayın!

Diyarbakır Valiliği, yardım toplama bahanesiyle Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve üst düzey yetkililerin isimleri kullanılarak, yapılan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı uyarıda bulundu. Olası hallerde polis ve jandarmaya ihbar edilmesi istenildi.

İSİM KULLANILARAK DOLANDIRICILIK

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda kendisini "Diyarbakır Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü" personeli olarak tanıtan kişi ya da kişiler tarafından Vali Ali İhsan Su ve üst düzey bürokratların isimleri kullanılarak iş adamları ve hayırsever vatandaşların ev, iş ve cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunularak dolandırıcılığa teşebbüs ettikleri duyumu alındığı bildirildi.

BÖYLE BİR TALEP SÖZ KONUSU DEĞİL

Valiliğin veya herhangi bir kamu kurumun, vatandaşlardan telefon, e-posta veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yönteminin kesinlikle bulunmadığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

112 ACIL ÇAĞRIYA İHBARDA BULUNULSUN

"Herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak iletişim yollarıyla yardım talebinde bulunan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına 112 Acil Çağrı hattından ihbarda bulunmaları ya da Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları önemle rica olunur."

Kaynak: Diyarbakır Söz