Vali Karaloğlu, incelemelerini sürdürüyor

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kentte göreve başladığı günden bu yana yaptığı hafta sonu toplantılarına geçtiğimiz hafta sonunda da devam etti.

Haberler 28.07.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, kentte göreve balad günden bu yana yapt hafta sonu toplantlarna geçtiimiz hafta sonunda da devam etti.

Vali Karalolu, Büyükehir Belediyesinde faaliyet gösteren Daire Bakanlklar yetkilileriyle bir dizi toplant yaparken bir yandan da Büyükehir Belediyesine bal alanlardaki incelemelerini de sürdürdü.

Geçtiimiz günlerde Sümer Park içerisinde yer alan kütüphane, Cemil Paa Kona Kent Müzesi ve Dengbej Evini ziyaret eden Vali Karalolu Büyükehir Belediyesi yetkilileri ile gerçekletirecei toplantlar öncesi Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezini ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu.

Merkezdeki bölümleri tek tek ziyaret eden Vali Karalolu yetkililerden bilgi ald. Vali Karalolu, ehir tiyatrosu festivaline devam edilmesinin ve bir kent tiyatrosu oluturulmasnn gerektiini belirtti.

NCELEMELER SÜRÜYOR

Kütüphane bölümüyle ilgili olarak, çalma saatlerinde düzenleme yaplacan söyleyen Vali Karalolu, konservatuvar bölümünün çalmalarna deinerek, üniversite, halk eitim ve Milli Eitim Müdürlüü gibi çeitli kurumlardan destek alnacan belirtti. Karalolu, hem genel anlamda konservatuvar kurslar hem de özel yetenekli örencileri kapsayan özel kurslarn düzenlenebileceini ifade etti.

Merkezdeki derslikler ve sergilenen minyatürleri de inceleyen Karalolu, çalanlarla bir süre sohbet etti. Geçtiimiz hafta sonlarnda da devam eden toplantlarn bu hafta sonunda da sürdüren Vali Karalolu, Büyükehir Belediyesi Destek Hizmetleri, tfaiye, Gençlik ve Spor Hizmetleri, Bilgi lem ve nsan Kaynaklar, Park ve Bahçeler, Salk Hizmetleri ile Kaynak Gelitirme Daire Bakanlklar yetkilileri ile birer toplant yapt. Toplantlarda devam eden çalmalar ile planlanan projeler ele alnd.

Ana Sayfaya Git