Vali ve komutan eşleri ailelerle!

Evlat nöbetindeki ailelere, vali ve jandarma komutanı eşlerinden ziyaret gerçekleştirildi. Ardahan'dan 7 yıl önce dağa götürülen oğlu için gelen anne Gülsen Ölmez de eyleme katıldı.

Haberler 03.03.2021 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 208 ailenin oturma eylemi, 547nci günde de sürdü. Evlat nöbetindeki ailelere Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun ei Sevim Karalolu, l Emniyet Müdürü Sevilay Yaman ve l Jandarma Komutan Mustafa Erdemin ei Derya Erdem destek ziyaretinde bulundu.

ALELERE DESTEK ZYARET SÜRÜYOR

Ziyarette konuan Sevim Karalolu, her zaman ailelerin yanlarnda olduklarn belirterek, Burada aileler onurlu bir mücadele veriyor. Onlarn bu mücadelesinde bizler de yanlarndayz. Onlarn bu hakl davalar, onlar gibi gözya döken, nice çocuklar kaçrlan anne ve babalara güç ve kuvvet oldu. Eli kalem tutacak çocuk, daa kaçrlarak eline silah veriliyor. çocuun bütün hayat bitiriliyor, bundan büyük bir ac ve kötülük olamaz dedi.

Evlat nöbetindeki aileler, destek ziyaretinden dolay Sevim Karalolu ve beraberindekilere teekkürlerini iletti.

MÜSAD HEYET DE ZYARET ETT

MÜSAD Kadn Komitesi Bakan Müge Öz ile Türk Kzlay Genel Bakan Kerem Knkn ei Hatice Knk da aileleri ziyaret ederek, desteklerini iletti. Aileler de HDP ve PKKya tepkilerini dile getirerek, eylemlerindeki kararllklarn vurgulad.

BR ALE DAHA EYLEME KATILDI

Ardahandan 7 yl önce üniversite örencisiyken daa götürülen olu Burak için gelen anne Gülsen Ölmez de oturma eylemine dahil oldu.

Anne Ölmez, gazetecilere yapt açklamada, olu Buraktan 7 yldr haber alamadn belirterek, HDPden çocuumu istiyorum. çocuumu HDP kandrd. dedi.

Evladna güvenlik güçlerine teslim olma çarsnda bulunan Ölmez, Olum, HDP önünde seni bekliyorum. 2014teki eylemde de buradaydm. 4,5 ay kaldm. Bu sefer gitmeyeceim, sonuna kadar bekleyeceim. Bütün anneler de gelsin, bize destek versin. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git