Vali ve komutan eşleri ailelerle!

Evlat nöbetindeki ailelere, vali ve jandarma komutanı eşlerinden ziyaret gerçekleştirildi. Ardahan'dan 7 yıl önce dağa götürülen oğlu için gelen anne Gülsen Ölmez de eyleme katıldı.

Vali ve komutan eşleri ailelerle!

Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 208 ailenin oturma eylemi, 547'nci günde de sürdü. Evlat nöbetindeki ailelere Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Sevilay Yaman ve İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem'in eşi Derya Erdem destek ziyaretinde bulundu.

AİLELERE DESTEK ZİYARETİ SÜRÜYOR

Ziyarette konuşan Sevim Karaloğlu, her zaman ailelerin yanlarında olduklarını belirterek, "Burada aileler onurlu bir mücadele veriyor. Onların bu mücadelesinde bizler de yanlarındayız. Onların bu haklı davaları, onlar gibi gözyaşı döken, nice çocukları kaçırılan anne ve babalara güç ve kuvvet oldu. Eli kalem tutacak çocuk, dağa kaçırılarak eline silah veriliyor. Çocuğun bütün hayatı bitiriliyor, bundan büyük bir acı ve kötülük olamaz" dedi.

Evlat nöbetindeki aileler, destek ziyaretinden dolayı Sevim Karaloğlu ve beraberindekilere teşekkürlerini iletti.

MÜSİAD HEYETİ DE ZİYARET ETTİ

MÜSİAD Kadın Komitesi Başkanı Müge Öz ile Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın eşi Hatice Kınık da aileleri ziyaret ederek, desteklerini iletti. Aileler de HDP ve PKK'ya tepkilerini dile getirerek, eylemlerindeki kararlılıklarını vurguladı.

BİR AİLE DAHA EYLEME KATILDI

Ardahan'dan 7 yıl önce üniversite öğrencisiyken dağa götürülen oğlu Burak için gelen anne Gülsen Ölmez de oturma eylemine dahil oldu.

Anne Ölmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Burak'tan 7 yıldır haber alamadığını belirterek, "HDP'den çocuğumu istiyorum. Çocuğumu HDP kandırdı." dedi.

Evladına güvenlik güçlerine teslim olma çağrısında bulunan Ölmez, "Oğlum, HDP önünde seni bekliyorum. 2014'teki eylemde de buradaydım. 4,5 ay kaldım. Bu sefer gitmeyeceğim, sonuna kadar bekleyeceğim. Bütün anneler de gelsin, bize destek versin." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz