Validen şikayetçiyim!

753 gündür kayıp olan Erganili Gülistan Doku'nun babası eski Tunceli Valisi Sonel'den şikayetçi oldu: "Bizi karanlıkta bırakıp, şüpheliyi yurtdışına gönderdi"

Haberler 28.01.2022 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/ELAZI(SÖZ) - 753 gündür kayp olan Gülistan Dokunun babas Halit Doku, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonelden görevini kötüye kulland iddiasyla ikayetçi oldu.

Dokunun kaybolmasnda ba üpheli olan Zainal Abarakovun annesi Cemile Yücer, CMERe yazd dilekçe Gülistan Dokunun babas Halit Doku, dün sabah Diyarbakrdan Tunceliye giderek, Tunceli Cumhuriyet basavclna bavurarak, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonelden ikayetçi oldu. ikayetinde Tuncay Sonelin, ba üpheli Zainal Abarakovun kentten gitmesine engel olmas gerekirken aksine kentten ayrlmasna izin verdiini belirten Doku, Bizi bu karanlkta brakp Zainal Abarakovu yurtdna gönderdi dedi.

BZ KARANLIKTA BIRAKTI

Baba Dokunun ifadesi öyle: Ben iki yldr kayp olan Gülistan Dokunun babasym. Kzmn kayp haberini aldm gün Tunceli iline geldim. Dönemin Valisi Tuncay Sonel ile görütüm. Kzmn intihar ettiini söyledi. Kznn bedenini vereceim deyip iki yldr bizi bu ekilde bekletti.

DELLLER ORTADAN KALDIRMI

Ba üpheli Zainal Abarakovun, kzm 4 Ocak 2020 tarihinde gece darp ettiini ve sabah tekrardan Zainaln Gülistana barp kaba kuvvet uyguladn, bu durumun kamera kaytlarnda mevcut olduunu, kzmn en son Zeynel Abarakov ile görütüünü, bu son görümeden sonra kzmdan bir haber alamadm defalarca Tuncay Sonele anlatmama ramen bizi dinlemeyip hep bize kzmzn intihar ettiini, bize kzmzn bedenini vereceini söyleyip bizi bu karanlkta brakp Zeynal Abarakovu yurtdna gönderdi.

CMERE YAPILAN KAYET

Ba üpheli Zainaln annesi Cemile Yücer, Cumhurbakanna CMER üzerinden bir dilekçe yazp olunu Rusyaya Tuncay Sonel ve yetkililerin gönderdiini belirtti. Dönemin valisi Tuncay Sonel, üpheli veya üphelilerin yarglanp sorgulanmas gerekirken ba üpheli olan Zeynel Abarokovun kentten gitmesine izin verdi. Abarokov isimli ahs Rusyaya gidip telefonu dahil bütün olas delilleri ortadan kaldrmtr. Bu durumu Tuncay Sonel bilmesine ramen görevini bu ekilde kötüye kullanp kzma ulamamdaki bütün yollar kapamtr. Bunun nedenini bilmek istiyoruz. Tuncay Sonel isimli ahstan davac ve ikayetçiyim.

Ana Sayfaya Git