Görüş Bildir

Validen şikayetçiyim!

753 gündür kayıp olan Erganili Gülistan Doku'nun babası eski Tunceli Valisi Sonel'den şikayetçi oldu: "Bizi karanlıkta bırakıp, şüpheliyi yurtdışına gönderdi"

Validen şikayetçiyim!

DİYARBAKIR/ELAZIĞ(SÖZ) - 753 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun babası Halit Doku, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'den 'görevini kötüye kullandığı' iddiasıyla şikayetçi oldu.

Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan Zainal Abarakov'un annesi Cemile Yücer, CİMER’e yazdığı dilekçe  Gülistan Doku'nun babası Halit Doku, dün sabah Diyarbakır'dan Tunceliye giderek, Tunceli Cumhuriyet başsavcılığına başvurarak, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'den şikayetçi oldu. Şikayetinde Tuncay Sonel'in, baş şüpheli Zainal Abarakov'un kentten gitmesine engel olması gerekirken aksine kentten ayrılmasına izin verdiğini belirten Doku, "Bizi bu karanlıkta bırakıp Zainal Abarakov’u yurtdışına gönderdi" dedi.

BİZİ KARANLIKTA BIRAKTI

Baba Doku'nun ifadesi şöyle: "Ben iki yıldır kayıp olan Gülistan Doku’nun babasıyım. Kızımın kayıp haberini aldığım gün Tunceli iline geldim. Dönemin Valisi Tuncay Sonel ile görüştüm. Kızımın intihar ettiğini söyledi. ‘Kızının bedenini vereceğim’ deyip iki yıldır bizi bu şekilde bekletti.

DELLİLERİ ORTADAN KALDIRMIŞ

Baş şüpheli Zainal Abarakov’un, kızımı 4 Ocak 2020 tarihinde gece darp ettiğini ve sabah tekrardan Zainal’ın Gülistan'a bağırıp kaba kuvvet uyguladığını, bu durumun kamera kayıtlarında mevcut olduğunu, kızımın en son Zeynel Abarakov ile görüştüğünü, bu son görüşmeden sonra kızımdan bir haber alamadığımı defalarca Tuncay Sonel'e anlatmama rağmen bizi dinlemeyip hep bize kızımızın intihar ettiğini, bize kızımızın bedenini vereceğini söyleyip bizi bu karanlıkta bırakıp Zeynal Abarakov’u yurtdışına gönderdi.

CİMER'E YAPILAN ŞİKAYET

Baş şüpheli Zainal’ın annesi Cemile Yücer, Cumhurbaşkanına CİMER üzerinden bir dilekçe yazıp oğlunu Rusya'ya Tuncay Sonel ve yetkililerin gönderdiğini belirtti. Dönemin valisi Tuncay Sonel, şüpheli veya şüphelilerin yargılanıp sorgulanması gerekirken baş şüpheli olan Zeynel Abarokov’un kentten gitmesine izin verdi. Abarokov isimli şahıs Rusya'ya gidip telefonu dahil bütün olası delilleri ortadan kaldırmıştır. Bu durumu Tuncay Sonel bilmesine rağmen görevini bu şekilde kötüye kullanıp kızıma ulaşmamdaki bütün yolları kapamıştır. Bunun nedenini bilmek istiyoruz. Tuncay Sonel isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi