Valilik, işten çıkarılan işçilere 4 ay sonra açıklama izni verdi

Diyarbakır'da işten çıkarılan ve bunu kamuoyuna duyurmak isteyen 20 işçi, Diyarbakır Valiliği’nden basın açıklaması yapılması için 4 ay sonra izin alabildi.

Haberler 29.07.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Fransz petrol ve gaz arama irketinde çalan 20 içi iten çkarld. Perenco Petrol ve Gaz irketi bünyesinde çalan içiler 31 Martta çkarlmalarnn ardndan ancak 4 ay sonra iten çkarldklarn kamuoyuna basn açklamasyla duyurmak için Diyarbakr Valiliinden izin alabildi.

4 AY SONRA AçIKLAMA ZN

Valiliin izin vermesinin ardndan Diyarbakr Silvan Karayolunun 12nci kilometresinde bulunan irketin tesisi önünde iten çkarlan içiler adna açklama yapan Nafiz Talan, pandemi nedeniyle iten çkarlmalarnn Cumhurbakanl Kararnamesini hatrlatarak, 31 Mart tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden 20 arkadayla birlikte iten çkarldklarn belirtti.

PERENCO TEN çIKARMITI

Perenco irketi ile yaptklar görümelerde ie geri alnacaklar yönünde oyalamalarn olduunu aktaran Talan, Bugün burada toplanma sebebimiz bizim gibi içi ve emekçi arkadalarmzn, iverenler tarafndan haksz yere iten çkarlmasdr. Perenco yöneticilerine sesleniyorum. 20 ailenin ekmeine mani oldunuz. Vicdannz rahat m? diye sordu.

Diyarbakr müteahhitleri arasnda, CHPli Sezgin Tanrkulunun olu Alican Tanrkulunun da bulunduu Fransz meneili irketten açklama yaplmad. Basn açklamas sonras basn mensuplarnn içilerin neden iten çkarldktan 4 ay sonra açklama yaptklar yönündeki sorulara içiler, Diyarbakr Valiliinin açklamaya izin vermediini, ancak yeni izin alabildikleri yantn verdi.

Ana Sayfaya Git