Görüş Bildir

Valilik, işten çıkarılan işçilere 4 ay sonra açıklama izni verdi

Diyarbakır'da işten çıkarılan ve bunu kamuoyuna duyurmak isteyen 20 işçi, Diyarbakır Valiliği’nden basın açıklaması yapılması için 4 ay sonra izin alabildi.

Valilik, işten çıkarılan işçilere 4 ay sonra açıklama izni verdi

Diyarbakır'da Fransız petrol ve gaz arama şirketinde çalışan 20 işçi işten çıkarıldı. Perenco Petrol ve Gaz Şirketi bünyesinde çalışan işçiler 31 Mart'ta çıkarılmalarının ardından ancak 4 ay sonra işten çıkarıldıklarını kamuoyuna basın açıklamasıyla duyurmak için Diyarbakır Valiliği'nden izin alabildi.

4 AY SONRA AÇIKLAMA İZNİ

Valiliğin izin vermesinin ardından Diyarbakır Silvan Karayolu'nun 12'nci kilometresinde bulunan şirketin tesisi önünde işten çıkarılan işçiler adına açıklama yapan Nafiz Talan, pandemi nedeniyle işten çıkarılmalarının Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ni hatırlatarak, 31 Mart tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden 20 arkadaşıyla birlikte işten çıkarıldıklarını belirtti.

PERENCO İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Perenco Şirketi ile yaptıkları görüşmelerde işe geri alınacakları yönünde oyalamaların olduğunu aktaran Talan, "Bugün burada toplanma sebebimiz bizim gibi işçi ve emekçi arkadaşlarımızın, işverenler tarafından haksız yere işten çıkarılmasıdır. Perenco yöneticilerine sesleniyorum. 20 ailenin ekmeğine mani oldunuz. Vicdanınız rahat mı?" diye sordu.

Diyarbakır müteahhitleri arasında, CHP’li Sezgin Tanrıkulu'nun oğlu Alican Tanrıkulu'nun da bulunduğu Fransız menşeili şirketten açıklama yapılmadı. Basın açıklaması sonrası basın mensuplarının işçilerin neden işten çıkarıldıktan 4 ay sonra açıklama yaptıkları yönündeki sorulara işçiler, Diyarbakır Valiliği’nin açıklamaya izin vermediğini, ancak yeni izin alabildikleri yanıtını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi