Valilik patates izdihamına ilişkin açıklama yaptı; Provokasyon

Bağlar'da patates dağıtımı sırasında yaşanan izdihamı "provokasyon" olarak değerlendiren Diyarbakır Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haberler 20.04.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanlna bal Toprak Mahsulleri Ofisi tarafndan çiftçiden alm yaplan patates ve soanlar ihtiyaç sahibi ailelere datlmaya baland. Diyarbakrn Balar ilçesi Muradiye mahallesinde bir kamyondan datlan patates çuvallar, izdihama neden oldu.

ntizamdan uzak sorumsuzca yaplan datma dair görüntlerin kamuoyuna yansmas büyük tepki toplad. Pandemi kurallarnn da hiçe sayld dikkat çeken izdihama ilikin l Valiliinden açklama geldi.

OLAY PROVOKASYON

Açklamada, görüntülere yansd ekilde bir datm yönteminin olmad öne sürülen, yaanan izdihamnda provokasyon amaçl olduu iddia edildi.

17 ilçede ihtiyaç sahibi vatandalara kapda teslim yöntemiyle yemeklik patates datmnn planland belirtilen açklamada, öyle denildi:

Bu çerçevede, Balar ilçemizde 369 ton yemeklik patates datmna balanmtr. 17 Nisanda datmna balanan yemeklik patates ayn gün 1355 aileye datlmtr. Görüntülere yansd gibi bir datm yöntemimiz kesinlikle yoktur. Bu hassasiyetimize ramen, Balar ilçemiz Muradiye Mahallesinde datm yaplrken, provokasyon yapmak isteyen 4-5 kii, datm aracn srarla takip etmi ve eve datm esnasnda kamyonun üzerine çkarak kalan onbe çuval aaya atmlardr. Datm yapan personel, vatandalarla arasnda herhangi bir olumsuzluk yaanmadan olay yerinden ayrlmtr. Konu ile ilgili tahkikat yaplmaktadr.

Ana Sayfaya Git