Vatandaşların derdi geçim!

Seçime 24 gün kalırken, söz haber sokağın nabzını tuttu. Vatandaşın ana gündemi "geçim" olurken, geleçekle ilgili kaygılarının olduğunu bildirdi.

Haberler 07.03.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

aban YILMAZ/Filiz YAA/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-Diyarbakrda yerel seçimde oy kullanacak vatandalar, belediyeyi kazanacak partilerden iyi hizmet bekliyor.

31 Mart ta yaplacak olan yerel seçimlere adm adm yaklalrken, SÖZ Haber ekibi Diyarbakrl vatandalarn nabzn tutmaya devam ediyor. Beka tartmasnn damgasn vurduu seçimlerde vaatlerden pek söz edilmezken, SÖZ HABER ekibi, Diyarbakrl vatandalara neye göre oy kullanacaklarn sorduk.

TE VATANDAIN GÜNDEM!

Seçim mitinglerinde liderlerin birbirlerini eletirmeleri ve ittifaklar aleyhindeki sert tartmalar Diyarbakrl vatandalarn gündeminde yok. Vatandan gündemi i-a, kaliteli hizmet, geçim derdi ve gelecek kaygs.

te vatandan seçim gündemine ilikin görüleri;

KM OLURSA OLSUN BU MEMLEKETN HZMETçS OLDUUNU UNUTMAMALIDIR

Selim Günay, Bizi yöneten iyi bir kadronun olmas çok önemli. Hizmet akyla yanan insanlarn olmas lazm. Beklentimiz gelen insann erdemli ve dürbünle insanlara bakmamas. Dürbünle derken kendini dev aynasnda görmemesi. Kim olursa olsun bu memleketin hizmetçisi olduunu unutmamaldr. Halkmza milletimize iyi bir referans olmaldr. Demokrasiyi ve kültürümüzü yaatmal, insanlarn arasna karmal dertlerini paylamal. Öte yandan seçimler genel olarak ekonomiyi etkiliyor ama ekonomi elbette sadece seçimle balantl deil.

GELECEK PLANLARIMIZ VAR AMA KORKUYORUZ

Umut Katkan, Ben de bir vatanda olarak seçimden beklentim huzurlu bir gelecek inas için çalmalar yaplmas. uan çalmyorum isizim yaadklarm göz önünde bulundurarak bar için adalet için oyumu kullanacam. Seçim sonras kritik bir dönemin bizi beklediini düünüyorum. Her geçen gün ekonomi daha da kötüye gidiyor, ama yinede umut ediyoruz ki düzelir. Gelecek planlarmz var ama korkuyoruz yarn ne olacak düüncesiyle. Kriz bizden neleri götürür elimizdekilerini de kaybedermiyiz diye düünüyoruz.

UAN HZMET Y NALLAH GELEN BAKAN DA DAHA Y HZMETLER GETRR

Tolga Kalkan, Belediyelerimizden hizmet bekliyoruz. Takm tutar gibi parti tutulmasna kar bir bak açm var benim, çünkü hizmet çok önemli. Bende Diyarbakrda misafir olarak bulunmaktaym uan. Diyarbakr çok sevdim çok güzel. On yl önce gelmitim baya deitiini görüyorum. uan hizmet iyi inallah gelen bakan da daha iyi hizmetler getirir.

HANG PARTNN GELECE ÖNEML DEL

Mehmet Babayiit, Hangisi hayrlysa o kazansn diyorum. Hangi partinin gelecei önemli deil memleketimiz için kim daha iyi hizmetler getirecekse o kazansn. Her ey çok pahall, asgari ücretle geçinilmiyor. Asgari ücret bir kiiye bile yetmiyor. Kiralar alm ban gidiyor. Yüz lira ile pazara gidiyoruz iki poetle geri dönüyoruz. Peki, vatanda nasl geçinecek ite bunlara çözüm bulunmasn istiyoruz birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor.

KURA GDP ADIMIZI YAZDIRIYORUZ BR TÜRLÜ SMMZ çIKMIYOR

Hakan Arslan, Seçimden beklentimiz, bu kadar bota çalmayan insan var istihdam ortamnn yaratlmasn istiyoruz. KURa gidip admz yazdryoruz bir türlü ismimiz çkmyor. Torpille insanlar ie alyorlar. Torpille vatanda ie almasnlar, halka yardmc olsunlar. Herkesin bir ie ihtiyac var, sigortal i bulamyoruz. Bize açk bir kap braksnlar.

Ana Sayfaya Git