Ve traş başladı

Diyarbakır'da berber dükkanları hizmet vermeye başladı

Haberler 12.05.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs tedbirleri kapsamnda bir süredir faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik salonlar dün tekrar hizmet vermeye balad.

Gereken hijyen artlarnn salanmas, randevu sistemiyle çallmas ve koltuk saysnn yars kadar müteriye hizmet verilmesi artyla açlan iletmelerde, sabahn erken saatlerinden itibaren hazrlklar balad. Müterilerin kullanaca koltuklar dezenfekte edildi ve sosyal mesafe kurallarna uygun olacak ekilde yerletirildi.

Baz iletmeler girilerine galo, maske, eldiven ve el dezenfektan yerletirilirken, her giren müterinin de atei ölçüldü ve çizelgelere yazld. letmelerin müterilere ikramda bulunmas yasak olduu için baz kuaför ve berberlerde tek kullanmlk su ve içeceklerin bulunduu servis tezgahlar hazrland. Müterilerin beklemesi için olan oturma alanlar da erit çekilerek kapatld. Sabahn ilk saatlerinden itibaren randevusu olan müteriler kuaförlere, berberlere ve güzellik salonlarna gelmeye balad.

BERBERLER HZMET BALADI

Yeniehir ilçesinde berberlik yapan Mehmet Demir, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat ile tüm illerde sosyal mesafeyi koruyarak ve dükkan içerisindeki dezenfektan yaparak müterileri randevu sistemiyle aldklarn söyledi. Bir koltuun dolu, bir koltuun bo, tekrar dier koltuun dolu olduunu aktaran Demir, Makineleri, malzemeleri, her tratan sonra tara, makas, makine ayn ekilde sprey skarak dezenfekte ediyoruz. Sa olsun valimizin Diyarbakrdaki kuaförlere maskeleri, dezenfektanlarmz datt. Kontrollerimizi yapp, randevulu bir ekilde müterilerimizi alacaz. nallah herhangi bir sknt olumayacak. Belediye ekipleri gelip her taraf çok güzel bir ekilde dezenfekte etti, iyi oldu, en aznda bayrama 15 günlük vakit olduundan dolay hemen hemen tüm müterilerimizi tra edebileceimize inanyoruz. Younluk oluyor, randevu defterine baktmzda günde her bir müteriyi 1 saat ayarlyoruz akam saat 21.00a kadar dedi.

ÖNERLEN KURALLAR KAPSAMINDA

Berber Berat Polatolu ise, severek yaptklar mesleklerini sürdürüyor olmaktan heyecan duyduklarn kaydetti. Müteri Bar Erol kuaförlerin kapal olmasndan dolay uzun süredir saç tra yaptramadklarn söyledi. Erol, berberine gelip tra olmaktan duyduu memnuniyetini dile getirdi.

Güzellik salonu ileten Ayfer Taruk, bugün tekrar ilerinin bana geçtikleri için mutluluk duyduklarn aktard. Önce iyerimizi dezenfekte ettik. Dezenfektan ve maskelerimizi iyerimizden ihmal etmiyoruz. Gelen müterilerimiz de eldiven ve maske takarak gelsin. diyen Taruk, müterilerinden randevu alarak gelmelerini istedi.

Müteri Gülyaz Soyhan, randevu alarak geldii salonda bütün tedbirlerin alndn gördüünü anlatarak, Maske, eldiven ve dezenfekte bulundurulan, temiz bir salonda ilem yaptrmaktan mutlu olduk. eklinde konutu.

BERBER VE GÜZELLK SALONLARINDA RANDEVU SSTEM

Diyarbakr Berberler ve Kuaförler Odas Bakan Cemil Deirmenci, bugün açlan berber, kuaför ve güzellik salonlarnda randevu sistemine baladklarn belirterek, i yerleri hizmete balamadan bir gün önce dezenfekte edildiini söyledi. Deirmenci, Salk Bakanl ve Bilim Kurulunun belirledii kriterler dorultusunda çalmalarmza bugün baladk. Berber, kuaför ve güzellik salonlarn ilgilendiren bu genelgede randevulu sistem oluturularak çallyor. Bir koltuk dolu, bir koltuk bo eklinde çallmas, maske, eldiven, siperlik, dezenfektan malzemelerinin kullanlmas, müterinin salonda bekletilmemesi, maskesiz müteri alnmamas yönünde ve içecek ikram belli bir süre olmamas gibi maddeler var. Bütün i yerlerimiz belediye tarafndan dezenfekte edildi. Bundan dolay Vali ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekilimiz Hasan Basri Güzeloluna teekkür ediyorum diye konutu

Ana Sayfaya Git