Ve traş başladı

Diyarbakır'da berber dükkanları hizmet vermeye başladı

Ve traş başladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik salonları dün tekrar hizmet vermeye başladı.

Gereken hijyen şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla açılan işletmelerde,  sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklar başladı. Müşterilerin kullanacağı koltuklar dezenfekte edildi ve sosyal mesafe kurallarına uygun olacak şekilde yerleştirildi.

Bazı işletmeler girişlerine galoş, maske, eldiven ve el dezenfektanı yerleştirilirken, her giren müşterinin de ateşi ölçüldü ve çizelgelere yazıldı. İşletmelerin müşterilere ikramda bulunması yasak olduğu için bazı kuaför ve berberlerde tek kullanımlık su ve içeceklerin bulunduğu servis tezgahları hazırlandı. Müşterilerin beklemesi için olan oturma alanları da şerit çekilerek kapatıldı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren randevusu olan müşteriler kuaförlere, berberlere ve güzellik salonlarına gelmeye başladı.

BERBERLER HİZMETİ BAŞLADI

Yenişehir ilçesinde berberlik yapan Mehmet Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tüm illerde sosyal mesafeyi koruyarak ve dükkan içerisindeki dezenfektanı yaparak müşterileri randevu sistemiyle aldıklarını söyledi. Bir koltuğun dolu, bir koltuğun boş, tekrar diğer koltuğun dolu olduğunu aktaran Demir, "Makineleri, malzemeleri, her tıraştan sonra tarağı, makası, makine aynı şekilde sprey sıkarak dezenfekte ediyoruz. Sağ olsun valimizin Diyarbakır’daki kuaförlere maskeleri, dezenfektanlarımızı dağıttı. Kontrollerimizi yapıp, randevulu bir şekilde müşterilerimizi alacağız. İnşallah herhangi bir sıkıntı oluşmayacak. Belediye ekipleri gelip her tarafı çok güzel bir şekilde dezenfekte etti, iyi oldu, en azında bayrama 15 günlük vakit olduğundan dolayı hemen hemen tüm müşterilerimizi tıraş edebileceğimize inanıyoruz. Yoğunluk oluyor, randevu defterine baktığımızda günde her bir müşteriyi 1 saat ayarlıyoruz akşam saat 21.00'a kadar" dedi.

ÖNERİLEN KURALLAR KAPSAMINDA

Berber Berat Polatoğlu ise, severek yaptıkları mesleklerini sürdürüyor olmaktan heyecan duyduklarını kaydetti. Müşteri Barış Erol kuaförlerin kapalı olmasından dolayı uzun süredir saç tıraşı yaptıramadıklarını söyledi. Erol, berberine gelip tıraş olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Güzellik salonu işleten Ayfer Taruk, bugün tekrar işlerinin başına geçtikleri için mutluluk duyduklarını aktardı. "Önce işyerimizi dezenfekte ettik. Dezenfektan ve maskelerimizi işyerimizden ihmal etmiyoruz. Gelen müşterilerimiz de eldiven ve maske takarak gelsin." diyen Taruk, müşterilerinden randevu alarak gelmelerini istedi.

Müşteri Gülyaz Soyhan, randevu alarak geldiği salonda bütün tedbirlerin alındığını gördüğünü anlatarak, "Maske, eldiven ve dezenfekte bulundurulan, temiz bir salonda işlem yaptırmaktan mutlu olduk." şeklinde konuştu.

BERBER VE GÜZELLİK SALONLARINDA RANDEVU SİSTEMİ

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemil Değirmenci, bugün açılan berber, kuaför ve güzellik salonlarında randevu sistemine başladıklarını belirterek, iş yerleri hizmete başlamadan bir gün önce dezenfekte edildiğini söyledi. Değirmenci, "Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun belirlediği kriterler doğrultusunda çalışmalarımıza bugün başladık. Berber, kuaför ve güzellik salonlarını ilgilendiren bu genelgede randevulu sistem oluşturularak çalışılıyor. Bir koltuk dolu, bir koltuk boş şeklinde çalışılması, maske, eldiven, siperlik, dezenfektan malzemelerinin kullanılması, müşterinin salonda bekletilmemesi, maskesiz müşteri alınmaması yönünde ve içecek ikramı belli bir süre olmaması gibi maddeler var. Bütün iş yerlerimiz belediye tarafından dezenfekte edildi. Bundan dolayı Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz